Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bursa'da, "1. Cihan Harbi Cepheleri ve Çanakkale Muharebeleri Fotoğrafları Sergisi" açıldı.

        Tayyare Kültür Merkezi'ndeki sergi Kerim Altun'un arşivinden derlenen fotoğraflardan oluşuyor. Büyük zaferin 103 yıl sonra bir kez daha dünya kamuoyuna hatırlatılması hedefleniyor. Sergide savaş yıllarına ait görüntüler, askeri malzemeler ziyaretçilere aktırılıyor. Sergide ayrıca Çanakkale Savaşları sırasında Edremitli Halil Çavuş'un yaşadığı ve okuyanları derinden etkileyen 'kuru fasulye' hatıratı da gerçek objelerle teşhir ediliyor. 1914'te 1. Dünya Savaşı'yla başlayıp, 1923'te Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına kadar devam eden milli mücadele savaşlarının ilki ve en önemlisi olan Çanakkale Savaşları'nın tüm yaşanmışlıkları, açılan sergide ele alınıyor. Fotoğraf ağırlıklı sergide, kahraman şehit ve gazilerimizin destansı mücadelesi özet bilgilerle veriliyor.

        Çanakkale Savaşları'nın dünya ve ülkemiz açısından öneminin resmedildiği sergi, 19-24 Mart tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler