Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Toroslar Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Nevruz kutlamaları, bu yıl da şölen havasında geçti.

        Anıttepe Parkında gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören etkinlikte, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 7'den 77'ye tüm katılımcılarla birlikte barış ve kardeşlik mesajı verdi.

        Yöresel yemek ikramı ve Kur'an tilaveti ile başlayan programda konuşan Başkan Tuna, baharı, bolluk ve bereketi müjdeleyen ve Türklerin Ergenokan'dan çıkışını temsil eden Nevruz Bayramı'nı coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Toroslar Belediyesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz Nevruz'u yıllardır düzenledikleri organizasyonlarla halkla birlikte coşkuyla kutladıklarını kaydeden Tuna, "Türk milletinin gelenek ve göreneklerinde, tarih şuurunda var olan bu değerlerimizi hep yaşattık ve gelecek nesillerimize taşımaya devam edeceğiz" dedi.

        Nevruz'un, bereket ve yeni umutlar anlamına geldiğini ifade eden Tuna, "Aynı zamanda sevginin, birlikte, beraber olmanın ve dayanışma ruhunun da ön plana çıktığı gün olarak anılır. 80 milyon insan aynı yürekte millet olma gereğinin etrafında bütünleşmek suretiyle bu Anadolu coğrafyasında cumhuriyetin ışığında hep birlikte mutlu bir şekilde yaşayacağız. 2018 yılının bu nevruzla birlikte bol ve bereketli geçmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum" diye konuştu.

        Nevruz ateşinin yakılmasının ardından etkinlik, temsili demir dövme, yumurta tokuşturma, sinsin oyunu, halat çekme yarışı ve çocuklar arasında düzenlenen çuval yarışı ile devam etti. Başkan Tuna, vatandaşlarla birlikte nevruz ateşinin üzerinden atladı ve çevresinde halay çekerek baharın gelişini kutladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler