Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        sparta Belediyesi bahar aylarının gelmesiyle birlikte 2018 asfalt sezonuna Çünür Yenişehir'den başlıyor. Isparta Belediyesi 2018 yılının asfalt sezonunu açıyor. İlk asfalt çalışmaları ise Çünür Yenişehir'den başlatılacak. Çalışmalar öncesinde altyapıları tamamlanan cadde ve sokaklarda ilk etapta kaldırım çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda ekipler öncelik sırasına göre kaldırım çalışmaları gerçekleştirirken, çalışmaları tamamlanan caddelerin de önümüzdeki günlerde dayanıklı asfaltla kaplanması hedefleniyor.

        "Yeni bir Çünür ve yeni bir şehir doğdu"

        Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çünür Yenişehir'de devam devam eden kaldırım çalışmalarını inceledi. Günaydın, "Yeni Çünür'ümüzün tüm kaldırımlarını bitirmeyi hedef aldığımız başlangıcımızı yaptık. Bu mahallemize 40 bin kamyonluk bir dolgu çalışması yapmıştık. Tesisatın geçebilmesi için kırmızı kod elde etmiştik. Bunları tamamladık. Altyapısını bitirerek, doğru bir sistemle Yeni Çünür'ü elde ettik. Yeni başlayacak olan inşaatlarımızın da ana tesisat bağlantılarını bitirmelerini istiyoruz. Çünkü biz ana konuyu ele aldık, bitirdik. Burada yeni bir mahalle, yeni bir Çünür ve yeni bir şehir doğdu. Mahallemizin kaldırım çalışmalarını en kısa zamanda tamamlayacağız. Yapılan çalışmaları inceliyorum. Bir işe iyi bir kontrolle başlanırsa o sonuna da iyi gider düşüncesiyle burada teknik bir inceleme yaptık" dedi.

        "Biz kır - boz işlerini yapmak istemiyoruz"

        Belediye Başkanı Günaydın, "Yerleşimi, tesisatı, altyapısı yeni yapılan yapıların bağlantılarını biraz beklemekle bitirilmesini istemiştik. Onlar da tabi epey bir olgun noktaya geldi. Şu anda halen daha bağlantılar var. Onları düşünürsek biz erken dahi başlamış oluyoruz işe. Boş arsaların ve inşaat yapmak için ruhsat alanların süratle tesisat bağlantılarını da yapmalarını, konuyla ilgilenmelerini istiyoruz. Sonra biz kır - boz işlerini yapmak istemiyoruz. Bunlar belediyemize de maliyet yükleyen çalışmalardır. Bu mahallemizde inşaat yapan kişilerin ileri boyutta duyarlı olmalarını istiyoruz. Bu mahallemizi kısa zamanda bitireceğiz. Kaldırım çalışmaları bir ekiple başladı, ikinci ve üçüncü ekipler de gelecek ve tüm mahallemizin kaldırımları bitmiş olacak. Böylelikle düzenli bir mahalle, düzenli bir şehir ortaya çıkmış olacak" şeklinde konuştu.

        "Isparta'ya hayırlı olsun"

        Başkan Günaydın devam eden belediye çalışmalarını özetleyerek, "Burayı sıfırdan 18 yaparak başladığımız bir mahalleydi. Şimdi de yine yeni bir mahallemiz daha doğuyor. Gökkubbe'nin altında bin 800 dönümlük bir arazide şu anda tesisat çalışmaları ve kod çalışmaları devam ediyor. Kazı dolgu çalışmaları devam ediyor. Orayı da en kısa zamanda böyle inşaatların yapılıp, yeni bir mahallenin doğmasını sağlayacak bütün hazırlıklar yapılıyor. Orada da bir gün güzel ve büyük bir şehir doğacak. Bu çalışmalarımız, bu gayretler hem Yeni Çünür'e hem Isparta'mıza hayırlı uğurlu olsun temennisinde bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler