Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bingöl'ün Karlıova ilçesinde dağlardan toplanan ve bir çok hastalığa iyi geldiği bilinen 'Gülbahar' bitkisi tezgahlarda ekonomik kazanca dönüşüyor.

        Doğu Anadolu Bölgesi'nde baharın gelişiyle toplanmaya başlayan gülbahar bitkisinin sezonu, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde erken başladı. İlçenin yüksek tepelerinden toplanan ve birçok hastalığa şifa verdiği belirtilen gülbahar bitkisi tezgahlarda satışa çıktı.

        Her sabah erken saatte yüksek tepelere giderek bitkiyi topladığını söyleyen Kasım Uğur, ilçe merkezinde sattığını aktardı. Gülbaharın 3 kilosunun 10 TL olduğunu belirten Uğur, "Bu sezon erken başladı. Kış ayı beklediğimizden kısa sürdüğü için Gülbahar bitkisi tezgahlardaki yerini erken aldı. Birçok hastalığı da ve yemeklere lezzet kattığı için bu bölgenin insanları seviyor" dedi.

        Gülbahar bitkisinin ilaç kadar şifalı olduğunu belirten yöre sakinlerinden Hasan Demir ise "Havalar çok iyiydi. Bizim dağlardan ilaç dediğimiz şifalı bitki çıktı. Biz bu bitkiyi sade ve yemeklere karıştırıp yiyoruz. Kansere, bağırsak hastalıklarına, mideye her türlü hastalığa birebirdir" diye konuştu.

        Karlıova ve çevre ilçelerde dar gelirli vatandaşlar, baharın gelmesiyle gülbahar bitkisinin yanı sıra kenger, spidak, kari gibi şifalı bitkiler de toplayıp satarak ekonomik kazanç elde ediyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler