Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'STEM +A' çalıştayında konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sezai Çamdalı, "Öğretmenlerin bilgi birikimi artacak" dedi.

        Bir kolejde düzenlenen çalıştay da, STEM liderleri öğretmenlere sunum eşliğinde eğitim sistemi hakkında bilgiler verdi. Katılımın yoğun olduğu çalıştay hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sezai Çamdalı, bu çalıştay ile öğretmenlerin bilgi birikiminin arttırılacağını ve çocuklara teknolojiye karşı sevgi ve sempatiyi aşılayacaklarını söyledi. Çamdalı, "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle Kayseri'de ki 200 öğretmenimizin katılımıyla çalıştayımız başlamıştır. Çalıştay, öğretmenlerimizin bilgi birikimini arttırma ve imitasyonu ile ilgili donanımlarını yükseltme adına yapılmaktadır. Çalıştayımız 1 gün sürecektir ve Kayseri'den 200 tane gönüllü öğretmenlerimizin katılımıyla yapılmaktadır. Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğünün bakanlık nezdinde de en etkili projelerinden bir tanesidir. Çocuklarımızda üretkenlik kültürünü, teknolojiye karşı sevgiyi ve sempatiyi arttırma anlamında teknolojik donanımlarını yükseltme adına faydasının olacaktır. Seçilen öğretmelerimiz zaten okullarda proje ile ilgili sınıflar ile bu uygulamanın içerisindedirler" diye konuştu.

        STEM liderlerinden Sencer Çorlu da, projenin Türkiye'nin farklı bölgelerinde yapıldığını ve buradaki üniversitelerin destekleri ile Kayseri iline de bu uygulamayı yaygınlaştırmak istediklerini belirterek, "Öğrenciler, 21. yüzyılın gereklerine uygun bir şekilde kendilerini değiştirebilmeleri ve güncelleyebilmeleri, öğrencilerin hayatı daha hazır bir şekilde başlayabilmelerini hazırlayacak. Kariyer seçiminde onlara fayda sağlayacak hem de fen ve matematiği öğrenirken salt bilgi aktarımı veya ezberlenmesi gibi değil 'Ben bunu nasıl kullanacağım?' gibi sorulara da cevap arayacak" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler