Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya'daki, 'yakın tarihimizden bugüne yaşanan önemli olaylar' konulu söyleşide konuşan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Zeytin Dalı Operasyonu'nu ve yansımaları değerlendirdi.

        Kütahya Belediyesi tarafından organize edilen 'Cansu Canan soruyor' konulu etkinliği konuşmacı olarak Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil katıldı.

        Türkiye'nin bir savaş içerisinde olduğunu ve bugünkü savaşı anlayabilmek için tarihi iyi bilmek gerektiğini belirten Prof. Dr. Şimşirgil, "Afrin'de savaşanları babamız bilelim. Türkiye büyüyor, kendi silahını yapıyor. Yüzde 80 kendi silahlarıyla çarpışıyor. Şimdi insansız tank yapmayı düşünüyoruz. Geldiğimiz noktaları iyi bilelim. Bunlar bizim hayal edemeyeceğimiz noktalardı. Bunu 15 sene önce düşünemezdik. Son 10 senedeki gelişmeleri hayal bile edemezsiniz, fakat bunları destan gibi okursunuz. Onun için herşeyin farkında olalım. Cenab-ı Hak birliğimizi, muhabbetimizi daim eylesin. Milletimizi ve devletimizi muzaffer kılsın" diye konuştu.

        "Her gece 3 İhlas, 1 Fatiha okumadan uyumayalım"

        "Afrin'de savaşanları babamız bilelim" diyen Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi Şimşirgil, "Bu savaşın farkında olalım ve her gece 3 İhlas, 1 Fatiha okumadan uyumayalım. Bir atış yapıp tankımızı yakıyorlar. Şimdi insansız tank yapmayı düşünüyoruz. Türkiye büyüyor kendi silahını yapıyor, yüzde 80 kendi silahlarıyla çarpışıyor. Geldiğimiz noktaları iyi bilelim. Bunlar bizim hayal edemeyeceğimiz noktalardı. Bunu 15 sene önce düşünemezdik. Son 10 senedeki gelişmeleri hayal bile edemezsiniz fakat bunları destan gibi okursunuz. Elinizden giderse kanlı gözyaşları dökersiniz. Biz bir çekeriz, siz bin çekersiniz bunun çilesini. Onun için bunun farkında olalım. Cenab-ı Hak birliğimizi, muhabbetimizi daim eylesin. Milletimizi ve devletimizi muzaffer kılsın" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler