Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MHP İl Başkanı Bülent Avşar, beraberinde partililerle birlikte Huzurevindeki yaşlıları ziyaret etti. Burada konuşan Avşar, "Yaşlılarımız bizim başımızın tacıdır" dedi.

        MHP Malatya İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar, beraberinde MHP Malatya İl Başkan Yardımcısı Burhan Kılıç, MHP Malatya Kadın Kolları İl Başkanı Selma Çiçek, MHP Akçadağ İlçe Başkanı Cahit Zafer Leventoğlu, MHP eski MYK üyesi Saime Palancıoğlu ile birlikte Yaşlılar Haftası kapsamında Malatya Huzurevini ziyaret etti.

        Burada yaşlılarla özel ilgilenen MHP İl Başkanı Avşar, sohbet ettiği yaşlılara hediyeler verdi. Burada bir konuşma yapan Avşar, "Ülkemizde her yıl 18-24 Mart tarihleri arası "yaşlılar haftası" olarak kutlanmaktadır. Toplumda geçmiş ve gelecek arasında ki köprü olan yaşlılarımız, dün ile bugün arasında kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir ve bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir" şeklinde konuştu.

        Ömrünün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmet ederek geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde de insan onuruna yakışır bir şekilde yaşama hakları olduğunu ifade eden Avşar şunları söyledi:

        "Yaşlıya sevgi, dayanışma ve saygı değerleri çerçevesin de, teşkilat olarak sizlerle olmaktan mutluyuz. Sizler Türkiye'nin geçmişisiniz, tecrübelerisiniz. Türkiye'nin Geleceği de sizlerin tecrübeleriyle şekillenecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Dünya Yaşlılar Günü ve Yaşlılar Haftası münasebetiyle tüm büyüklerimin bu anlamlı günlerini en kalbi duygularımla kutlar, sağlık, sıhhat ve afiyet içerisinde huzurlu yarınlar dilerim."

        Kadın Kolları İl Başkanı Selma Çiçek ise yaşlıların dün ile bugün arasında önemli bir köprü olduğunu belirterek, "Yaşlılarımız kültür yaşamımızı yarınlara taşımayı sağlayan en önemli varlıklarımızdır. Yaşlı kişilere saygı göstermeliyiz. Bu, aynı zamanda onlara bir minnet borcumuzdur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi ve yaşama bağlı olmaları gerekir. Yaşlıların, gençliklerini, ailelerine, yurdumuza sağladıkları yararları dikkate alarak yalnız bırakmamalı, onları mutsuz edecek söz ve davranışlardan kaçınmalıyız. Onların ak saçlarına, çizgilerle süslenmiş yüzlerine bakıp yarınımızı, yaşlılığımızı göz önüne getirmeliyiz. Bu kaçınılmaz sona, yaşlılığa hazırlıklı olmalıyız, yaşlılara saygıda kusur etmemeliyiz. Dedelerimizin, anneannelerimizin, babaannelerimizin umudu olan biz çocuklar ve gençler büyüklerimizi saymalıyız" ifadelerini kullandı.

        MHP Malatya İl Başkanı Avşar ve Kadın Kolları İl Başkanı Selam Çiçek, huzurevi sakinlerine çeşitli hediyeler verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler