Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği çalışmaları kapsamında Kandıra’daki köy okulu öğrencilerine Bilgievi’nin kapıları açtı.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Bilgievi aracılığıyla eğitimde fırsat eşitliğine yönelik son derece önemli bir hamle başlattı. Köy okullarında eğitim gören öğrencilerin kentteki yaşıtlarından hem teknolojik hem de sosyal açıdan geri kalmaması için başlatılan bu anlamlı hareketin merkezi ise Kandıra oldu. Bu çerçevede Kandıra’nın köy okullarında eğitim gören Kandıralı öğrenciler, 3 haftalık eğitimler kapsamında Hayme Ana Bilgievi’nde, başta teknoloji olmak üzere sosyal ve kültürel alanda verilen eğitimlerden yararlanacak.

        Kandıra’nın 38 okulundan, ilköğretim ve ortaokul olmak üzere toplam 2 bin öğrenci, haftada bir kez Hayme Ana Bilgievine getirilerek buradaki, başta 3D yazıcı eğitimi olmak üzere, ebru ile akıl ve zeka oyunları eğitimlerine katılacak. Eğitimden ilk yararlanan grup ise Bağırganlı İlköğretim Okulu öğrencileri oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından Hayme Ana Bilgievi’ne taşınan minikleri burada eğitmenler karşıladı. Öğrencilere ilk olarak Bilgievleri ve verilen eğitimler konusunda bilgi aktarıldı.

        Eğitimde çocuklara, 3D yazıcı teknolojisi ve çeşitleri, çıktı alma teknikleri ve tasarımlarda kullanılan araçlar hakkında geniş bilgi aktarıldı. Bilgilendirmenin ardından uygulamalı eğitim yaptırıldı. Öğrenciler, 3D yazıcılar ile hayallerini somut materyallere çevirmeyi öğrendi.

        Bağırganlı İlköğretim okulu öğrencilerine 3D yazıcı eğitiminin yanı sıra ebru yapma eğitimi ile akıl ve zeka oyunları eğitiminin ilk dersleri de verildi. Bazı öğrenciler ilk kez ebru sanatı ile karşılaşırken, uygulama sırasında oldukça keyifli anlar yaşadı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler