Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EğitimBirSen Adana Şubesi Başkanı Mehmet Sezer, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Performans Taslağının rafa kaldırılması ve eğitimcilere yönelik şiddetin son bulması için yasal düzenleme talep ederek imza kampanyası başlattıklarını söyledi.

        Sezer, yaptığı açıklamada, Performans Değerlendirme Sistemi’nin, öğretmenlerin, eğitimin niteliğine ve öğretmenin mesleki gelişimine hiçbir katkısı olmayacağını, aksine kurumsal bütünlüğü bozacağını, mesleki motivasyonu düşüreceğini, öğretmenlik mesleğini örseleyeceğini belirtti. Sezer, “Her geçen gün artan şiddet olayları birçok eğitimciyi mağdur etmekte, eğitim camiasını hem tedirgin etmekte hem de üzmektedir. Önceden itibarın, ihtimamın ve saygının odağında olan öğretmenlerimiz artık hakaretin, şiddetin ve itibarsızlaştırma sarmalının içine düşürülmüştür” dedi.

        Yüreğir, Seyhan, Çukurova ve Sarıçam ilçelerinde bulunan eğitim kurumlarında “İmzanı Gönder, İradeni Göster” sloganıyla 1 ay süreli imza kampanyası başlattıklarını ifade eden Sezer, yarın Adana’nın diğer illerinde de imza kampanyasının başlatılacağını ifade etti.

        Mehmet Sezer, imza kampanyasında iki dilekçe olduğunu belirterek, ilk dilekçede eğitimcilere yönelik şiddet olaylarının son bulması için yasal bir düzenleme talep ettiklerini ve bu dilekçeyi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ileteceklerini, performans değerlendirme taslağıyla ilgili olan ikinci dilekçeyi ise Milli Eğitim Bakanlığı’na ulaştıracaklarını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler