Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana'nın Aladağ ilçesinde 10'u öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği kız öğrenci yurdundaki yangınla ilgili, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen eski Aladağ Kaymakamı Ahmet Ziya Filizer hakkında, "Gözetim ve denetim görevini ihmal etmek suretiyle görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

        Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası'nın Aladağ ilçesinde 29 Kasım 2016'da çıkan yangınla ilgili eski Aladağ Kaymakamı Filizer ve Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar'ın görevlerini ihmal ettikleri iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmasının ardından Adana Valiliği İdare Kurulunca soruşturma izni verildi.

        Soruşturma sonunda Filizer hakkında, "Gözetim ve denetim görevini ihmal etmek suretiyle görevi kötüye kullanma" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede, Filizer'in görev süresi içinde yangının çıktığı yurdun denetim raporundaki eksiklikleri görüp bunların giderilmesi doğrultusunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ikaz etmediği belirtildi.

        Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti. Adana İl Milli Eğitim Müdürü Akpınar hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler