Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecik Belediyeler Birliği tarafından kente kazandırılan Bilecik BİOSUN Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi’nin bilgilendirme ve eğitim çalışmaları kapsamında ekipler, ev ve iş yerlerini tek tek gezerek vatandaşlara bilgi veriyor.

        Bilecik Belediyeler Birliği tarafından şehre kazandırılan tesiste işlenmek üzere başlatılan 'Dönüşüm Kaynağında Başlıyor' çalışmasına ilişkin geri dönüşüm ve atıkları yerinde toplama çalışmaları için ev ve iş yerlerinde bilgilendirmeler sürüyor. Pilot mahalle seçilen Ertuğrulgazi Mahallesinde başlayan eğitim ve bilgilendirme çalışmaları kapsamında; şehir merkezindeki iş yerleri ile kamu kurum ve kuruluşları yanı sıra Beşiktaş, Bahçelievler Mahallelerinde tamamlanırken, İsmetpaşa Mahallesinde de bilgilendirme çalışmaları devam ediyor. Ev ve iş yerlerini ziyaret eden ekipler, vatandaşların hangi tür atıkları nasıl ve hangi renk konteynerlara atacağı bilgisini veriyor. Vatandaşlara çalışmanın önemi hakkında da bilgiler veren ekipler, mahalle sakinlerine bilgilendirici broşürler dağıtıyor.

        Çalışmaların ilk olarak pilot bölge seçilen Ertuğrulgazi Mahallesinde başladığına dikkat çeken Bilecik Belediyesi ve Bilecik Belediyeler Birliği Çevre Mühendisi Gürkan Akyurt, başlattıkları eğitim ve bilgilendirme toplantılarının tüm ev ve iş yerlerinde devam ettiğini kaydetti. İldeki okullarla birlikte kamu kurum ve kuruluşlarında da belirli bir takvim dahilinde bilgilendirme toplantıları yaptıklarını kaydeden Akyurt, vatandaşların çevreyi koruma ve geleceğe yatırım niteliğinde olan atıkların toplanması konusunda gerekli duyarlılık ve hassasiyeti göstermeleri ricasında bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler