Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kozan Müftülüğü tarafından Kur'an kursları ve öğrencileri yararına kermes etkinliği düzenlendi.

        Müftülük bahçesinde gerçekleşen kermes, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

        Etkinlik, Ümmü Gülsüm Camii imamı Vahap Aşçıoğlu’nun Kuranı Kerim okuması ile program devam etti.

        Kozan İlçe Müftü Vekili Mahmut Uzun, ilçe merkezinde 60, mahallelerde ise 158 olmak üzere 218 camide 203 din görevlisiyle Kozan halkına hizmet verdiklerini belirterek, 76 Kur'an kursunda ise 96 öğretici ve bin 104 öğrenci bulunduğunu söyledi.

        Uzun, ilçede 10 adet 46 yaş grubu kursta ise 59 öğrencinin eğitim gördüğünü kaydederek şunları söyledi:

        "Ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı Kozan Şubesi olarak siz değerli hayırsever vatandaşlarımızdan almış olduğumuz desteklerle yatılı Kur'an kurslarımızın giderleri başta olmak üzere, ilçemizde ve köylerde bulunan camilerimizin bakım onarım ve tadilat giderlerine destek sağlamaktayız. Durumumuz nispetinde ilçemizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ve Suriyeli ailelere maddi destek sağlamaya devam etmekteyiz."

        Etkinlik, 46 yaş minik Kur'an kursu öğrencilerinin hazırladıkları gösteriler ve Hoşkadem Camii imamı Abdurrahman Yılmaz’ın duasıyla devam etti.

        Kermesin açılışı Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çoban, siyasi partilerin temsilcileri ve davetliler tarafından gerçekleşti.

        Kermesin bir hafta sureyle hizmet vereceği kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler