Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erciyes Kayak Merkezi'nde bisiklet takımları için 'Yüksek İrtifa Kamp Olanakları' toplantısına katılan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreter Vekili Ahmet Emin Kilci, Erciyes A.Ş. ile birlikte yapılan çalışmalarla bisiklet takımlarının Türkiye'yi tercih etmeye başlayacağını söyledi.

        Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezi, kış turizminin yanı sıra bisiklet sporunda da tercih edilen bölge haline gelmeye başladı. Sağladığı yüksek irtifada kamp olanakları ile bisiklet takımlarının tercihleri arasında bulunan Erciyes Kayak Merkezi'nde yabancı ülkelerden gelen sporcular uluslararası yarışmalara burada hazırlanıyor. Düzenlenen toplantıda kamp yapan bisikletçilerle bir araya gelen Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yücel İkiler ve ORAN Genel Sekreter Vekili Ahmet Emin Kilci, Erciyes'i tanıtıcı bilgiler verdi. Bisiklet takımlarının daha önce İtalya ve İspanya gibi ülkeleri tercih ettiklerini ancak Erciyes A.Ş. ile birlikte yapılan çalışmalarla artık Erciyes'i tercih etmeye başladıklarını kaydederek; "Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile Erciyes A.Ş. işbirliğiyle Eylül ayından beri Erciyes’teki turizm çeşitliliğini artırmak üzere çalışmalar yapıyoruz. Ekim ayında buraya yabancı antrenörlerle bisikletçiler geldi, onlarla beraber Erciyes’in ve şehrimizin tanıtımı üzerine 34 günlük programlar yapıldı. Bunun şuanda faydasını görüyoruz. Şuanda Rusya, Beyaz Rusya ve Malezya’dan 3 tane takım burada. Bu takımlar uzun süreli burada kalıyorlar ve geldikleri zaman bisikletçilerin yanı sıra takımların diğer çalışanları da geliyor. Dolayısıyla kalabalık bir grup oluyor. Yaz turizminde Erciyes’te bu şekilde çeşitliliği artırarak otellerimizin dululuğuna bir katkıda bulunmak istiyoruz. Biliyorsunuz Erciyes kışın yeteri kadar dolu oluyor ama yazları da farklı spor dallarını bir şekilde buraya çekerek hareketliliği devam ettirmemiz gerekiyor. Bu anlamda Erciyes A.Ş.’ye de teşekkür ediyorum, bizlerle işbirliği içerisinde bisikletçileri de buraya çekmek anlamında çalışmalarda bulunuyoruz. Burada 3 takımdan 30’a yakın sporcu var. bu sporcular 1015 gün boyunca Erciyes’ten şehre, DeveliYeşilhisar tarafına çeşitli bisiklet turları içerisinde kamp yapacaklar. Bunların tabi ki bir şekilde etkisi oluyor, bu takımlar ülkelerine duyuruyorlar ve diğer takımlar da buraya gelmeye başlıyorlar. Burada bizim rakibimiz Avrupa ülkeleri. Bisiklet takımları normalde İtalya, İspanya’yı tercih ederlerken inşallah bu aşamadan sonra artık Türkiye’yi tercih etmeye başlayacaklar. Biz de bu bisiklet turizminden istediğimiz payı almak için hızlı bir şekilde çalışmalara devam edeceğiz" dedi.

        Önümüzdeki dönemlerde bir bisiklet yarışması düzenlemek için çalışmalarda bulunduklarını da sözlerine ekleyen Kilci; "Böyle bir yarışmayı da ilimize kazandırırsak en azından ulusal ve uluslar arası manada Erciyes’in tanıtımına katkıda bulunmak isteriz. Yaz boyunca bisiklet takımları gelmeye devam edecek. İnşallah daha fazla sayıda, daha fazla takım burada olacak" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler