Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kartepe Belediyesi ile Kartepe İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan “Çocuğumu Koruyorum” projesi kapsamında “AnneBaba Okulu” açılarak eğitimler verilmeye başlandı.

        Kartepe Belediyesi ve Kartepe İlçe Sağlık Müdürlüğü ile birlikte Kartepe’de mutlu çocuk, mutlu anne, baba hedefiyle, “Çocuğumu Koruyorum” projesi kapsamında “AnneBaba Okulu” açıldı. Okulun eğitimlerin ilk oturumu Ataevler Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Çocuk Psikiyatristi Uzm. Dr. Figen Karaceylan Çakmakçı tarafından verilen eğitimler bir saat süre ile dört kurs olarak yapılıyor. Ayrıca kurs süresince alınan bilgiler uyarınca ev uygulamaları yapılacak. Program kapsamında anne babaların, kendi ebeveynlik potansiyellerini keşfetmelerini sağlamakla birlikte çocuk dünyasını tanıtarak aile yaşamlarına destek olmak hedefleniyor. İlk derste ebeveynlere “çocukla etkili iletişim kurma yolları” anlatılırken konu hakkında hem bilgilendirilme hem de pratikte hayata nasıl geçirecekleri interaktif bir şekilde aktarıldı.

        AnneBaba okulunun çocukların geleceğinde büyük katkısı olacağını belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Kartepe’de mutlu çocuk, mutlu anne, baba hedefiyle, ‘Çocuğumu Koruyorum’ projesi kapsamında AnneBaba Okulumuzu açtık. Anne ve babanın en kıymetlisi çocuklarıdır. Kartepe Belediyesi olarak Kartepemizde yaşayan herkese doğumundan vefatına kadar sosyal belediyeciliğin bütün gereksinimlerini yerine getiriyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gelişmesine yönelik verilecek olan bu eğitimler önemlidir” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler