Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çankırı'da geleneksel hake getirilen çocuk oyunları şenliklerinin ilk etabı bugün başladı.

        Çankırı Belediyesi tarafından organize edilen "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri" Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nda gerçekleşti. 12 okul ve 238 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler doyasıya eğlendi. 40 yıl önceki oyunları oynayan öğrencileri kıyasıya mücadeleleri dikkat çekti.

        Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'ne katılan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Çocuklar bizler sizleri çok seviyoruz. Ülkemizi de çok seviyoruz. Ülkemizin ayakta durması için çok çalışmamız lazım tarihimize sahip çıkacağız. Tarihimizde bizi biz yapan değerler ne ise onlara sahip çıkacağız. Onlara sizler sahip çıkacaksınız. O yüzden bizim geçmişimiz tarihimiz mazimiz bizim ayakta kalmamız için yaşamamız için ileriye doğru emin adımlarla yürümemiz çok önemli. Bizde geçmişimize tarihimize ve değerlerimize çok önem verdiğimiz için bunları sizlerle beraber yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Bunların en önemlisi çocukluğumuzda yaşamış olduğumuz oyunlarımız. Bu oyunlarımızı biz sizlerle beraber yaşamak ve yarına da aktarmak istiyoruz. O yüzden her yıl geleneksel olarak çocuk oyunları şenliği düzenliyoruz. Bu aslında sadece bir eğlence değil tarihimize geçmişimize bir vefadır. Ve geleceğimizde aydınlatan önemli bir ışıktır bu" dedi.

        4. sınıf öğrencileri düzeyinde yapılan Şenliğe katılan Ahmet Karaca, "Bu yarışmaya eğlenmek için katıldı. Yüzde 90'ını eğlenmek yüzde 10'u yarışmaktı. Arkadaşımızı tebrik ediyorum tek başına 5 kişiyi yendi. Mutlu oldum yenileceğimizi zannetmiştim yendik. Yarışmaların devam etmesini istiyorum" ifadelerine yer verdi.

        Sınıf öğretmeni İsa Akidağı ise, "Geleneksel çocuk oyunları etkinliğine ilk defa katılıyoruz. Bizim okulumuz şehrin biraz dışında sosyallikten uzak. Bu tür yarışmalarla bu tür organizasyonlarda çocuklarımız sosyallik kazanıyor. Kazanma kaybetme duygusunu öğreniyorlar. Bu yarışmayı düzenleyen belediyemize emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

        Etkinliğin devamında ise Belediye Başkanı İrfan Dinç katılımcı öğrencilere mesir macunu, pamuk şeker, patlamış mısır ikramında bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler