Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Sağlıklı Kentler Birliği ve Adnan Menderes Üniversitesi tarafından TÜBİTAK’ın destekleri ile düzenlenen 2. Uluslararası Şehir, Çevre ve Sağlık Kongresi’ne katıldı.

        Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Ataç’ın yanı sıra Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Tepebaşı Belediyesi Sağlıklı Kent Konseyi Başkanı Serpil Çamoğlu ile 25 belediyenin başkanları ve temsilcileri katıldı. Tepebaşı Belediyesi kongrede, 'En İyi Uygulama' yarışması akıllı kent kategorisinde birincilik ödülü ve bir de özel ödül olmak üzere iki ödüle layık görüldü. En İyi Uygulama yarışması, akıllı kent kategorisinde birincilik ödülünü Yaşam Köyü’nde uygulanan “REMOURBAN Regeneration Model For Accelerating Smart Urban Transformation Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması İçin Yenileme Modeli” başlıklı proje ile layık görülen Tepebaşı Belediyesi, koruyucu hekimlik çalışmalarının başarılı örneklerinden biri olan Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile de 2’nci Uluslararası Şehir, Çevre ve Sağlık Kongresi özel ödülünü kazandı.

        “ Çalışmalarımız devam edecek “

        Etkinlikte iki ödül birden almanın gururunu yaşayan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Tepebaşı Belediyesi olarak yaptığımız her işin odağına insanımızı koymaya devam ediyoruz. Bu da doğal olarak başarıyı ve ödülleri getirmeye devam ediyor. Aldığımız ödüller tabii ki gurur verici ancak biz asıl mutluluğu, bölgemizde yaşayan insanlarımızın yüzündeki memnuniyeti gördüğümüzde yaşıyoruz. Bu iki ödüle bizi layık görenlere ve projelerde emeği geçen tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Daha yaşanabilir bir Tepebaşı için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

        Etkinlikte ayrıca yaşlılar ile ilgili oturumda, Tepebaşı Belediyesi Sağlıklı Kentler Proje Koordinatörü İnci Çalışkan da bir sunum yaparak katılımcılara “Yaşam Köyü” bölgesinin sosyal hizmetleri, oluşumu ve Remourban projesinin uygulama merkezi olma hikayesini anlattı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler