Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2017 yılında İstanbul’da düzenlenen ‘Teknoloji Bağımlılığı’ kongresinde “Çocukları teknolojiden uzak tutmak yerine bilinçli kullanmanın eğitimini vermeliyiz” sözünün ardından harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı, Muğlalı sinema ve dizi oyuncusu Gülnihal Demir ve Zafer Kara tarafından sahnelenen ‘Arkadaşım ben geldim’ oyununu sahnelenmesine izin verdi.

        Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Değerler Eğitimi’ projesi kapsamında okullarda gösterimine izin verilen tek çocuk tiyatro oyunu olma özelliği de taşıyan ‘Arkadaşım ben geldim’ oyunu ile öğrencilere teknoloji bağımlılığından uzak tutulmasına mesajlar veriliyor. Zefer Kaya’nın yazıp ve yönettiği oyun Menteşe’nin kırsal mahallesi Akkaya mahallesinde gösterimi yapıldı. Akkaya Mahallesi İlkokulu bahçesinde oyunun gösterimi öncesi Gülnihal Demir tarafından çocuklara masal anlatıldı. Gösterimi yapılan oyun öğrenciler tarafından ilgiyle izlenirken, oyun esnasında öğrencilere yönelik teknoloji bağımlılığı ile ilgili mesajlar yer aldı.

        Tiyatro oyununu izleyen ve beğenen minik öğrenciler, oyunun vermek istediği mesaj hakkında yaptıkları açıklamada, “Oyun bize annemizi ve babamızı üzmememizi, bilgisayar, tablet ve cep telefonu ile fazla zaman öldürmememizi ve sınırlı kullanmaz gerektiğini öğrendik” dediler.

        Muğlalı sinema ve dizi oyuncusu Gülnihal Demir, “Amacımız çocuklarımızı teknoloji bağımlılığından uzaklaştırmak ve büyüğe saygı, küçüğe sevgi. Eski oyunlarımızı gündeme getirmek istiyoruz. Ayrıca rahmetli Adile Naşit tarzı çocuklarımıza masallar anlatıyorum. Masalı önce yanlış anlatıyorum, onlar da bu yanlışı düzeltiyorlar” dedi.

        “Adile Naşit’in misyonunu devam ettirmek istiyorum”

        Çocuk tiyatro oyununu 2017 yılı Eylül ayının üçüncü haftasında okullarda gösterimine başladıklarını belirten Demir, “Eylül ayından bu yana Muğla ilinin tamamını bitirdik. Şimdi de ege turnesine çıkıyoruz. Adile Naşit gibi bir sanatçımızın misyonunu devam ettirmeyi çok istiyorum. Bu benim için bir gurur vesilesi olur. Benim onun gibi olmam mümkün değil. Ama çocuklarımızın teknolojiden uzak durmaları için bir şeyler yapabiliyorsam ne mutlu bana” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler