Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Funda Soysal, Gönül Öney ve Aylin Öney Tan, “Nilüfer’de Kadın Hayata Yakın” programında kadınlarla bir araya gelerek, bütün yönleriyle ‘Yılın Yazarı’ Sevgi Soysal’ı anlattı.

        Nilüfer Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Nilüfer’de Kadın Hayata Yakın” etkinliği kapsamında Nilüferli kadınlar bu defa Sevgi Soysal’ın Yıldırım Bölge Kadınlar Koğuşu isimli kitabını okuyarak, yazarı yakından tanıma fırsatı buldu. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü önce kadınlara Sevgi Soysal’ın Yıldırım Bölge Kadınlar Koğuşu isimli kitabını armağan etti, kitapların okunmasının ardından da söyleşi düzenledi.

        Nilüfer Belediyesi’nin 2018 yılının yazarı olarak seçtiği Sevgi Soysal’ın yazdığı Yıldırım Bölge Kadınlar Koğuşu isimli kitap, “Nilüfer’de Kadın Hayata Yakın” etkinliği kapsamında düzenlenen söyleşide ele alındı.

        Söyleşiye Sevgi Soysal’ın kızı Funda Soysal, kardeşi Gönül Öney, yeğeni Aylin Öney Tan konuk oldu. Gold Düğün Salonu’nda düzenlenen söyleşiye Nilüfer’in çeşitli mahallelerinden de yaklaşık 800 kadın, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Aysel Okumuş’un yanı sıra Sevgi Soysal’ın Yıldırım Bölge Kadınlar Koğuşu’nda kalan

        Annesinin kadın sorunlarını yakından bilen biri olduğuna dikkat çeken Funda Soysal, “Annem burada olsaydı çok mutlu olurdu. Ben iki başarılı insanın kızı olarak büyüdüm. Annem 40 yıllık kısa hayatında çok başarılı işlere imza atmış. Annemi kitaplarından tanıdım. O kadınların sorunlarını çok iyi bilen ve her fırsatta dile getiren kişiydi. Kadınların farkını ve değerini dillendirmiş sürekli. Bugün kadın bakış açısı varsa, bunu ülkemizde temsil eden yazarlardan birisidir. Yayınlanmamış yazı ve mektupları, yaşasaydı onun daha yapacak çok şeyi olduğunu gözler önüne seriyor” dedi.

        Sevgi Soysal’ın kardeşi Gönül Öney de çok yönlü bir çocukluk hayatı geçirdiklerini ifade ederek, “Biz kalabalık, 6 kardeşli bir aileydik. Ailede şımartılmadan sorumluluk alarak büyüdük. Gelişen Ankara’da sanata, spora önem veren anne babanın çocukları olarak yetiştik. Annem bizi güzel sanatlara yönlendirdi. Hayatımız küçükken cimnastik, müzik, ritmik dansla geçti. Babam daha çok spora önem verdi ve kayak, paten, cimnastik yapmaya yöneltti. Sevgi’nin müthiş bir müzik kabiliyeti vardı. O çok yönlü büyüyen biriydi ve o yüzden başarılı bir yazar oldu” diye konuştu.

        Sevgi Soysal’ın yeğeni Aylin Öney Tan da, Sevgi Soysal’ın yaşamına farklı yönlerden tanıklık ettiklerini belirterek, “ Onun Türkiye’ye hem içeriden hem dışarıdan bakan bir yapısı var. O hep bir ikilem içerisinde var olmuş. O, bulunduğu ortama ve hayata her zaman dışarıdan bakış getirebilmiş. Kızı Funda onu tanımasa da hayatının izini çok iyi sürdü. Annesinin eserlerini tekrar topluma kazandırdı. Hiç yayınlanmayan yazı ve mektuplarını ortaya çıkardı ve onun bilinmeyen birçok yönünü bize öğretti” diye konuştu.

        Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de projeye gösterilen ilginin mutluluk verici olduğunu söyleyerek, “1999 yılından bu yana bizim hedefimiz Nilüfer’in eğitim, bilim, kültür, sanat ve spor kenti olmasıydı. Her yerde çocukların spor ve sanat dalıyla uğraşması yönünde tavsiyelerim oluyor. Bunları yaparsak o birey iyi bir insan olacaktır. İşte örnekleri Sevgi Soysal ve ailesi. Bu projemiz büyük ilgiyle devam ediyor. Nilüferli kadınlara bu projemize verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Eğer bir şehir, ülke değişecekse siz kadınlar sayesinde değişecek” dedi.

        Faaliyetin sonunda yaklaşık 800 kadın, konuklarla kahvaltı yaparak sohbet etme fırsatı buldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler