Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Turizm Haftası, İzmir’in Aliağa ilçesinde bir dizi etkinliklerle kutlandı.

        Aliağa Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde bu yıl 42’inci kez gerçekleştirilen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezinde kutlama programı düzenlendi. Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulunun hazırlamış olduğu Turizm Haftası kutlama programına, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hayati Yavuz ve Zehra Tuba Kabakçıoğlu, CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti ilçe yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda davetliler, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kutlama programı, günün anlam ve önemini uzun yıllardır turizm sektöründe çalışmış Funda Saka yaptı. Turizmin sosyal, siyasal, toplumsal, ekonomik ve küresel bir olay olduğunu dile getiren Saka, ”Turizmde en önemli başlık gidilecek ülkede kişilerin kendilerini güvende ve huzurlu hissetmeleridir. Uygarlıkların beşiği kabul edilen, çok zengin bir kültürel ve tarihi mirasa sahip olan ülkemiz, eşsiz doğal güzellikleriyle birlikte değerlendirildiğinde, turizm potansiyeli bakımından dünyanın en önemli ülkelerinden biri durumundadır. Üç tarafının denizlerle çevrili olması, ılıman iklim kuşağında yer alması, dört mevsimim özelliğinin belirgin bir şekilde görülmesi ülkemizi turizm faaliyetleri açısından dünyanın üst sıralara taşımaktadır. Anadolu’daki ilk uygarlıklardan bu yana birçok medeniyete ev sahipliği yapan yurdumuz bu özelliği ile de adeta bir kültür mozaiği konumundadır. Farklı medeniyetlerle birlikte farklı dini inançlara da ev sahipliği yapan Anadolu toprağı; tüm dünyaya adeta bir hoşgörü mesajı vermektedir” dedi.

        Türkiye turizmini tanıtan kısa film gösterimi ile kutlamalar devam etti. Öğrenciler tarafından sahnelenen "Turizm" konulu skeç ve "Aşuk ile Maşuk" oyunu izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.

        Programın devamında, Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Trabzon, Bursa, Kars, Mersin, Diyarbakır, Kırklareli, Sivas ve İzmir yörelerine ait tarihi, kültürel yemekleri ve halk oyunları gösterisi sunuldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler