Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında “Türkiye’de Turizm Rehberliği Eğitiminin Sorunları” konulu konferans, Anfi2’de gerçekleştirildi.

        Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Özdal Değirmencioğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferansa, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı. Turizm rehberliği sorunlarının konuşulduğu konferansta Dr. Öğr. Üyesi Özdal Değirmencioğlu, son yıllarda Türkiye’de turizmin zayıfladığını ve en büyük tur operatörlerinin Türkiye’yi turlardan çıkarttıklarını söyledi. Özdal, “Türkiye’de turizm her zaman inişli çıkışlı bir haldeydi. Turizm her zaman çabuk bozulup çabuk düzelen bir sektör oldu Türkiye’de. Türkiye medeniyetler beşiği olduğu için görülmesi önemli bir yer olarak karşımıza çıkıyor” şeklinde konuştu. Rehberliğin sorunlarıyla ilgili konuşan Dr. Özdal, “Her mesleğin kendine göre sorunları var. Turizm rehberliği ile ilgili ön lisans programları, lisans programları ve yüksek lisans programlarının olması bu programlardaki herkesin aynı eğitimi almıyor olması problem yaratmaktadır. Bana sorarsanız en iyi yetişen turist rehberleri sizin fakülte mezunu olanlar" ifadelerini kullandı.

        Konferans, öğrencilerden gelen sorucevap bölümünün ardından, Dr. Özdal Değirmencioğlu’na teşekkür belgesinin takdim edilmesiyle son buldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler