Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından “15 TemmuzŞanlı Direnişin Kalbine Gidiyoruz” projesi gerçekleştiriliyor.

        Meram Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişimini unutturmamak adına farklı bir projeye imza atıyor. “15 TemmuzŞanlı Direnişin Kalbine Gidiyoruz” projesi kapsamında ilçe genelinde öğrenim gören tüm 11. Sınıf öğrencileri darbe girişiminin hedef şehri olan Başkent Ankara’ya götürülüyor. Şehrin Tasarım Atölyesi’nde projenin tanıtımı gerçekleştirilirken toplantıya, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram Koordinatörü Muzaffer Dinler, meclis üyeleri, eğitimciler, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

        “Tarihte eşine çok az rastlanan şanlı bir mücadeledir“

        15 Temmuz gecesi tarihte eşine çok az rastlanan şanlı bir mücadele gerçekleştirildiğini belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Namusu bildiği vatanının bekası için, darbelere karşı vermiş olduğu mücadelede gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahramanların öyküsünü dinlemek için gençlerimizle yola çıkıyoruz. Geleceğimizin ve ülkemizin teminatı olan gençlerimizin vatan sevgisi, milli birlik ve beraberliğin önemi, demokrasi, yurt savunması ile şehitlik konularında farkındalıklarını artırmak gayretindeyiz. Meram Belediyesi olarak bu hususta üstümüze düşen vazifenin farkında olarak “15 Temmuz Şanlı Direnişin Kalbine Gidiyoruz “ projesini gerçekleştiriyoruz” dedi.

        “Meram’daki tüm 11. sınıf öğrencilerimizle gidiyoruz”

        15 Temmuz gecesi gösterilen şanlı mücadelenin derslerle dolu olduğuna dikkat çeken Başkan Toru, “Geçmişimizden aldığımız her dersin, geleceğimizi aydınlatacağını unutmamalıyız. Ülkesine ve devletine canı pahasına sahip çıkan bu millete, daha güçlü, daha müreffeh, daha güvenli bir Türkiye bırakmak için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da hassasiyetle üzerinde durduğu, gençlerimizin tarihimiz hususunda doğru bilgilendirilmesini kendimize vazife addediyoruz. Bu bilinç ve düşünce ile geçmişte yaşadığımız pek çok darbeye, muhtıraya, cunta girişimine ve tüm bu girişimlerin, sonucu olacak olan istikrarsızlığa, buna bağlı olarak ekonomik krize dur diyen milletimizin kahramanca duruşunu gençlerimize anlatmak için yola çıkıyoruz. Proje kapsamında Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda eğitim gören tüm 11. sınıf öğrencileri ile birlikte Ankara’ ya, başkentimize, ihanet gecesinin en büyük hedefine gidiyoruz. Yaşanılanları hatırlamak, şehitlerimizi anmak için gidiyoruz” şeklinde görüş belirtti.

        İlk kafile 19 Şubat’ta yola çıkıyor

        Başkan Fatma Toru, ilk öğrenci kafilesinin Cuma günü Yüksek Hızlı Tren’le yola çıkacağını belirtirken “Bu anlamlı ve bir o kadar da önemli program dahilinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Beştepe 15 Temmuz Şehitler Anıtı, Beştepe Millet Camii ve TBMM gezilecek. A Haber sunucusu Erkan Tan’ın sunumuyla gerçekleşecek olan söyleşi ve canlı yayın programı ile devam edecek. Amacımız gençlerin yaşananları her an hatırlamalarını sağlamaktır. İnşallah gençlerimiz için faydalı bir proje olur. Ayrıca bu vesile ile 15 temmuz 2016 gecesi yazılan destanı, o destanın tüm kahramanlarını bir kez daha hürmetle ve minnetle yad ediyorum” şeklinde konuştu.

        AK Parti Meram Koordinatörü Muzaffer Dinler ise yapılan projenin, 15 Temmuz hain darbe girişimini unutturmamak ve yeni nesile vatan, millet, bayrak aşkı için verilen mücadeleyi yerinde anlatmak adına çok faydalı olduğunu dile getirirken Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler