Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adnan Menderes Üniversitesi(ADÜ) Kuşadası Turizm Fakültesi tarafından “2017 Türk Turizminin Değerlendirilmesi, 2018 Yılından Beklentiler ve Turist Memnuniyetinin Arttırılması ” başlıklı bir sempozyum düzenlendi.

        ADÜ Kuşadası Turizm Fakültesi Çok Amaçlı Salonu’nda yapılan toplantıda 2017 turizm sezonu değerlendirilirken 2018 sezonu hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

        Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “2017 Türk Turizminin Değerlendirilmesi, 2018 Yılından Beklentiler ve Turist Memnuniyetinin Arttırılması ”başlıklı sempozyuma Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, ADÜ Turizm Fakültesi Dekanı Abdullah Tanrısevdi, Turizm Fakültesi öğrencileri ve öğretim üyeleri katıldı.

        Sempozyumun açılışında konuşan ADÜ Turizm Fakültesi Dekanı Tanrısevdi, 2017 turizm sezonundan beklentilerin yüksek olduğunu belirterek "2016 ve 2017 turizm sezonlarını kötü kapatmış olsak da 2018 turizm sezonundan umutluyuz. Elimize ulaşan rezervasyon bilgileri durumun iyiye gittiğinin habercisi. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz sempozyum bizler için çok önemli. Önemli olmasının en büyük sebebi ise konuşmacalarımızın tümü fakültemizden mezunlar. Sempozyuma ve ilçemizde kutlanan Turizm Haftası’na destek olan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ederim" dedi.

        Yaşar Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan İçöz’ün oturum başkanlığını yaptığı sempozyumda turizm sektör temsilcileri Adnan Özsoy, Sebahattin Mert, Burçin Usta Özbay ile Handan Duygu Yurtçu 2016 ve 2017 sezonlarındakaybedilen turizm gelirleri, 2018 sezonundan beklentiler ve turist memnuniyeti konularında görüşlerini bildirdi.

        Sempozyumda ilk konuşmayı yapan Adnan Özsoy, 2016 ve 2017 turizm sezonunun Türkiye için kötü geçtiğini belirterek 2018 sezonundan beklentilerin yükseldiğini ifade etti.

        Özsoy’un ardından konuşan Burçin Usta Özbay, 2018 sezonunda Avrupalı turist rakamlarında artış beklendiğini belirterek turizmin bir devlet politikası haline gelmesi gerektiğini ifade etti.

        Kuşadalı turizmci Handan Duygu Yurtçu ise uzun yıllardır turizm sektöründe olduğunu belirterek turizmin eski günlerine dönmesinde personele büyük rol düştüğünün altını çizdi. Turizmcinin her şeyden önce iyi insan ilişkisine sahip olması gerektiğini ifade eden Yurtçu, güler yüzlü personele ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

        Sempozyumun son konuşmacısı Sebahattin Mert ise 2016 ve 2017 sezonlarının Türkiye’de kötü geçtiğini ifade ederek 2018 sezonunda toparlanma yaşanacağının altını çizdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler