Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sakarya’da 1919 yılında kurulan Milis Kuvvetleri Anma ve Yaşatma Derneğinde eski başkan Hasan Gümüş'ün istifa etmesiyle 100 yıllık derneğin yeni başkanı Ramazan Sürekçioğlu oldu.

        Sakarya Milis Kuvvetleri Anma ve Yaşatma Derneği eski başkanı Hasan Gümüş, iş yoğunluğu ve sağlık sorunları mazeretiyle istifa etti. Gümüş'ün istifasıyla dernek başkanlığına yönetim kurulu üyesi Ramazan Sürekçioğlu seçildi. Derneğin yeni yönetim kurulunda da İsmail Terzioğlu, Nail Okur, Nebahat Demircioğlu ve Dilaver Çavuşoğlu görev aldı.

        Yeni başkan Sürekçioğlu, yaptığı açıklamada "1. Dünya Savaşı'nda 3 kez Yunan ve onların işbirlikçisi yerli çetelerin işgaline maruz kalan Adapazarı, Çerkez Ethem ve Halit Molla önderliğindeki Mahalli Milis Kuvvetleri sayesinde düşmanlardan temizlenmiş ve 21 Haziran 1921 yılında da düşman işgalinden kurtarılmıştır. Biz de bu misyonu ve ruhu yaşatma gayretinde olacağız" diyekonuştu. Sürekçioğlu, eski başkan Gümüş'e katkı ve çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler