Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ordu’nun turistik cazibeleri arasında yer alan 500 metre yüksekliğindeki Boztepe’den yıllardır yapılan yamaç paraşütünün OrduGiresun Havalimanı uçuşlarını olumsuz etkilediği gerekçesiyle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından konulan yasak kaldırıldı.

        Boztepe’den yapılan paraşüt uçuşlarının, uçakların alçalma hattında kaldığı gerekçesiyle durdurulması üzerine harekete geçen AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici ile görüştü. Görüşmeye Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici’nin yanı sıra Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın, SHGM Daire Başkanı Gaye Betül Doğan, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Hava Trafik Kontrolü Bülent Karaduman, Ordu Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Tarık Yıldırım, Yardımcısı Durmuş Şahin, paraşüt pilotları Hakan Demirtaş ve Tarık Demir ile turizm acentesi işletmecisi Erhan Özata da katıldı.

        Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünde gerçekleşen görüşmede, Boztepe’den yapılan paraşüt uçuşlarının tarifeli uçak seferleri için tehlike oluşturmadığını ifade eden AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, "Ordu Sportif Havacılık Kulübü yönetimi ile Sivil Havacılık Genel Müdürümüzü ziyaret ettik. Bir süredir yasak olan paraşüt uçuşlarının tekrar serbest bırakılması hususunu istişare ettik ve yasağın kaldırılmasına karar verdik. Ordumuzun turizmi ve sportif gelişimi için önemli bir aktivite olan yamaç paraşütüne uygulanan yasağın kaldırması tüm hemşehrilerimizi mutlu etti. Ordu Sportif Havacılık Kulübü ve DHMİ Meydan Müdürlüğü arasında imzalanacak olan protokol ile sorun çözülecek. Uçuşların öncesinde ve sonrasında uygulanacak makul zaman kısıtlaması haricinde, paraşüt uçuşları gerçekleştirilecek. Boztepe yerli ve yabancı sporcular için dünya çapında gözde bir yer. Uçuşların tekrar başlaması turizm kenti Ordu markasına ve şehir ekonomisine önemli katkıda bulunacak. Hayırlı olsun” dedi.

        Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ordu Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Tarık Yıldırım, “Ordu için yamaç paraşütü camiası için hayırlı olsun. Ordu turizmine katkı vermeye devam edeceğiz” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler