Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akdeniz Belediyesi, ilçede çökme riski taşıyan ve terk edilmiş 3 metruk binanın daha yıkımını gerçekleştirdi.

        Akdeniz Belediyesi'ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, bina sahipleri, muhtarlar ve vatandaşlardan gelen talep ve şikayetleri değerlendirerek, çökme tehlikesi bulunan metruk binaların yıkımını sürdürüyor. Bu kapsamda, Yapı Kontrol Müdürlüğü’nce, 2017'nin sonuna doğru yapılan saha araştırmalarında, terk edilmiş ve halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden yaklaşık 150 adet metruk bina tespit edildiği ve bu yapılardan 65’inin yıkılması yönünde karar verildiği bildirildi. Son olarak Barış Mahallesi, Karacailyas Mahallesi ve Kiremithane Mahallesi'nde bulunan metruk binaların yıkımlarını gerçekleştiren ekipler, yıkım sonunda ortaya çıkan tonlarca atığı, kamyonlar aracılığıyla mahallelerden çıkardı.

        Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, halkın can ve mal güvenliği açısından tehlikeye neden olan, kent estetiğini bozan harabe haldeki yapıların yıkımının süreceğini belirtti. Söz konusu binalarla ilgili yoğun şikayetler aldıklarını söyleyen Başkan Pamuk, "Bu nedenle harabeye dönüşmüş yapıların yıkımıyla ilgili yasal süreç, ilgili müdürlüklerimizce en kısa sürede tamamlanmaktadır. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, mahallelerinde tehlike yaratan bina var ise belediyemize bildirmeleridir. Haber verilmesi halinde herhangi bir tehlike ve olumsuzluk yaşanmadan bir çözüm üretilerek, riskli yapıların yıkımı ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilecektir" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler