Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Çocuk Festivali için kente gelen yabancı ülke çocukları, alış veriş merkezlerinde gösteri yaptı.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10.’su düzenlenen Uluslararası Kocaeli 23 Nisan Çocuk Festivali, bu yıl yine 41 ülkeden bin çocuğun katılımıyla 1824 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Festival 2123 Nisan tarihlerinde Uluslararası Fuar Merkezi’nde 3 gün sürecek ’Spor ve Çocuk Oyunları’ temalı etkinliklerle dolu festival için kente gelen misafir ülke çocukları, alış veriş merkezlerinde gösteri yaptı. Gösterilerde misafir ülke çocuklarının halk oyunları sergilenirken, Kocaelili çocuklar doyasıya eğlenme ve farklı kültürlerle tanışma fırsatı buldu.

        Ülkelerine özgü yöresel kıyafetlerle geleneksel danslarını sergileyen misafir ülke çocuklarının gösterileri, izleyenler tarafından bolca alkış aldı. Ülkelerine özgü müzikler eşliğinde, folklorik dans gösterilerini sergileyen misafir ülke çocukları beğeniyle izlendi. İzmit’te bir AVM’de gösteri yapan Arnavutluk, Çekya, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Makedonya, Romanya ve Sırbistan’dan çocukların gösterisini, çoluk çocuk herkes heyecanla izlerken, konuk ülkelerin çocuklarına alkışlarla eşlik edildi.

        Bosna Hersek, Cezayir, Fas, Acara Gürcistan, Kırım, Başkurdistan, Tataristan ve Tunus ülkeleri çocuklarının geleneksel halk dans gösterileri de hayranlıkla izlendi. Uluslararası bir festivalin ilimizde yapılıyor olmasıyla farklı kültürlerden, milletlerden insanları tanımak onların folklorlarını, kılık kıyafetlerini görme fırsatı bulan Kocaelili çocuklar renkli görüntüler oluşturdu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler