Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adıyaman Kent Konseyi tarafından bu yıl 2. düzenlenen sokak Oyunları Şenliği başladı.

        Kültürel mirasımız sokak oyunlarını yeniden canlandırılarak korunmasını ve sonraki nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla Adıyaman Belediyesinin katkılarıyla düzenlenilen Sokak Oyunları Şenliğinin bu yıl ikincisi yapılıyor. Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’nun da katıldığı şenliğin ilki Adıyaman Anadolu Lisesi bahçesinde “Çizgi” oyunu ile başladı.

        Öğrenciler ve Büyükler kategorilerinde yapılan şenliğe oyuncu olarak Adıyaman Anadolu Lisesi, Adıyaman Lisesi ve Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci, öğretmenleri katılıyor.

        Açılışta kısa bir konuşma yapan Adıyaman Kent Konseyi Başkanı H. Sinan Temel, kültürel mirasın korunup yaşatılmasında önemli bir görev yaptıklarını ifade ederek katılımcı okullara teşekkür etti. Temel ayrıca, şenliklerde önemli olanın katılım olduğunu, tatlı bir rekabet ortamı olsun diye derece koyduklarını, bu anlamda bütün oyuncuları birinci kabul ettiklerini, bütün oyunculara başarılar diledi.

        Yarışmalar sonrasında öğrenciler kategorisinde Naile Işık (Adıyaman Lisesi), Melis Gültekin (Adıyaman Anadolu Lisesi), Sevgi Filiz (Yunus Emre MTAL); büyükler kategorisinde ise Tümay Arda (Adıyaman Lisesi), Gülseren Aşçı (Yunus Emre MTAL), Burcu Yüce (Adıyaman Anadolu Lisesi) dereceye girdi.

        Oyunların sonunda bir konuşma yapan Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise, “Adıyaman Kent Konseyinin, belediyemizin katkılarıyla bu yıl ikinci düzenlenen Sokak Oyunları Şenliğinin kültürel miraslarımızın yaşatılması, korunması ve yeni nesillere aktarılması huşunda çok önemli bir etkinlik olduğuna inanıyorum. Adıyaman Kent Konseyi Başkanı H. Sinan Temel’e ve şahsında yürütme kurulu üyelerine, Adıyaman Anadolu Lisesi Abdulkerim Işık, Adıyaman Lisesi Müdürü Bekir Tunç ve Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İmam Şimşek’e ve şahıslarında öğrenci ve öğretmenlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz yıl çok güzel geçmişti. Bu yıl daha da güzel geçeceğine inanıyor tüm katılımcı ve yarışmacılara başarılar diliyorum” diye konuştu.

        Ödüller 8 Mayıs’ta Karaali Stadında yapılacak oyunların sonunda verilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler