Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Samsun'da düzenlenen "Ateşin Ucundaki Sanat; Cam Üfleme Sanatı ile Kültürlerin Buluşması" etkinliğinde ortaya çıkan eserler sergilendi.

        Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdürmekte olan Avrupa Birliği(AB) Bilgi Merkezi tarafından, "Türkiye'de AB Bilgi Merkezleri Ağı'nın Desteklenmesi Projesi" kapsamında, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi(GSF) Seramik Cam Bölümü ortaklığıyla yapılan "Ateşin Ucundaki Sanat; Cam Üfleme Sanatı ile Kültürlerin Buluşması" etkinliğinin sonucunda çıkan eserler için sergi düzenlendi. Avrupa Kültürel Miras Yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleşen etkinliğe dünyaca ünlü cam üfleme sanatçıları da katıldı. Eserlerde özellikle cam üfleme sanatında Osmanlı döneminden günümüze taşınan çeşmibülbül örneklerine yer verildi. Serginin açılışından önce etkinliğe katılan sanatçı ve öğrencilere; Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç tarafından hediye takdim edildi.

        OMÜGSF Sanat Galerisinde açılan sergide bir konuşma yapan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Aklın, bedenin ve nefesin bir arada uyum içerisinde işlemesiyle ortaya çıkan ve netice itibariyle hem estetik hem somut fayda oluşturan bu üretim sürecinin sürdürülebilir kılınması ve ekonomik olarak katma değer sağlamasını temenni ediyorum. Bizim bu sanata işleme tekniği ile adeta bir inovasyon oluşturarak marka olmuş kültürel değerlerimiz; çeşmibülbülün ulusal ve uluslararası platformlarda daha geniş kitlelere ulaşmasını arzu ediyorum" dedi.

        Cam üfleme sanatçılarının güzel eserler ortaya koyduğunu belirten OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

        Etkinliğin ardından serginin açılışı yapıldı. Açılışa; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran, Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Güzel Sanatla Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler