Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Ulusal egemenlik milli iradeye sahip çıkmakla olur. Çocuklar sizler inanıyorum ki her hal ve şart altında milli iradeye sahip çıkacaksınız ve çok daha güzel bir Türkiye’yi çok daha güzel bir dünyayı sizler inşa edeceksiniz" dedi.

        Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali’nin açılış törenine katıldı. Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde Naim Süleymanoğlu’nun anısına düzenlenen programa Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın yanı sıra, Kocaeli Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli protokolü, Naim Süleymanoğlu’nun abisi Muharrem Süleymanoğlu, Halter Sporcusu Halil Mutlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        41 ülkeden bin çocuğun katıldığı 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali, çocukların ülkelerini temsilen gösteriler gerçekleştirmesi ile başladı. Tören, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bilgievleri öğrencilerinin Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun adına günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ile devam etti.

        "Çocuklarımız bizim umudumuz"

        Törende kendisini temsilen konuşan öğrencinin ardından sözü devralan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Çocuklarımızı çok seviyoruz. Onlar bizim gözümüzün bebeği. Onlar bizim dünyamızın aydınlığı. Onlar bizim umudumuz. Yarının büyükleri. İnşallah pek yakın zamanda büyüyüp görevi devralacaklar ve bizim yaptıklarımızdan çok daha güzelini yapacaklar. Atatürk’ün ifade ettiği gibi çağdaş medeniyetin üstüne geçen, dünyaya örnek olan güzel ülkenin mühendisleri, öğretmenleri, belediye başkanları, cumhurbaşkanları olacaklar. Onun için bu çocuklarımızı seviyoruz" dedi.

        "Ulusal egemenlik milli iradeye sahip çıkmakla olur"

        Daha sonra konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, kendini temsilen konuşan Yunus Emre’ye teşekkür ederek, "Bizler sizden önceki kuşaklar olarak maalesef sizlere huzur dolu, barış dolu, kardeşlik dolu bir dünyayı bırakamıyoruz. Güzelliğin temizliğin saflığın sembolü olan siz çocuklar, inanıyorum ki sizden sonraki çocuklara çok daha huzur dolu, çok daha barış ve kardeşlik dolu bir dünyayı bırakacaksınız. Artık dünyamızın savaşlar, katliamlarla değil, güzellikle, barışla, kardeşlikle herkesin huzur ve güven içerisinde yaşadığı bir yer olması için sizler büyük gayret göstereceksiniz. Ulusal egemenlik milli iradeye sahip çıkmakla olur. Çocuklar sizler inanıyorum ki her hal ve şart altında milli iradeye sahip çıkacaksınız ve çok daha güzel bir Türkiye’yi çok daha güzel bir dünyayı sizler inşa edeceksiniz" ifadelerini kullandı.

        Tören, protokol üyelerinin toplu fotoğraf çektirmesi ile son buldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler