Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe ve Eğitim Bilimleri Okulu’nun düzenlendiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamasında, atıklardan yapılan kıyafetlerin sergilendiği gösteride Engelsiz Kafe’nin özel çocukları sahneye çıktı.

        Muratpaşa Belediyesi’nin Adalya Vakfı’yla birlikte hayata geçirdiği ve ‘yüreğinde engel tanımayan herkese’ kapılarını açan Engelsiz Kafe, Eğitim Bilimleri Okulu’yla 23 Nisan’ı kutladı. Belediye Başkanı Ümit Uysal, Adalya Vakfı Başkan Vekili Bilal Köleoğlu, Adalya Vakfı Müdürü Cem Kotan’ın da katıldığı kutlamalara Engelsiz Kafe’nin özel çocukların aileleriyle Eğitim Bilimleri Okulu’nun velileri de yoğun ilgi gösterdi.

        Başkan Uysal, kutlamalarda yaptığı konuşmada, 23 Nisan’ın bir tek kişinin karar aldığı bir toplum düzeninden herkesin karar alma süreçlerine dahil olduğu, ortak aklın bulunduğu toplumsal yaşama geçişin adı olduğunu söyledi. Bunun toplumun en küçük birimi olan ailede dahi görülebileceğini kaydeden Başkan Uysal’ın “Evde tüm kararları babalar alsa mı daha iyi yoksa hep beraber mi alınsa?” sorusuna öğrenciler yüksek sesle “Hep beraber” diye karşılık verdi.

        İşte 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılmasının toplumsal hayata bu şekilde yansıdığını aktaran Başkan Uysal, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bu çok önemli değişimi dünya çocuklarına bayram olarak hediye etti. Hepimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Daha nice 23 Nisanlarda birarada olmak umuduyla” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler