Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        10. Uluslararası Kocaeli 23 Nisan Çocuk Festivali’nde Anadolu Ateşi Kıvılcım Dans gösterisi izleyenleri büyüledi.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10.’su düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali’nde Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan’ın yaptığı Anadolu Ateşi Kıvılcım Dans Gösterisi izleyiciler tarafından hayranlıkla izlendi. Gösteri; gerek dans koreografisi, gerekse ses ve ışık gösterisiyle izleyenlerin gözünü kırpmadan izlediği bir görsel şölene dönüştü. Anadolu Ateşi Kıvılcım Dans Grubu; çocukların, gençlerin, ailelerin bir arada keyifle izlediği bir gösteri sundu. Anadolu topraklarının zenginliklerinden derlenen koreografi, etnik ve modern dans kurgusuyla sahnelendi. Anadolu Ateşi Kıvılcım Dans gösterisinde çocuk dansçılar tarafından sergilenen performans, sahne ve ışıklar; görsel bir şölene dönüştü. Ege bölgesinden zeybek, Karadeniz’den horon, Doğu Anadolu’dan halay, roman havasıyla bir kültür mozaiği olan Anadolu’nun tüm zenginliğinin tek bir sahnede uyum içerisinde yapılan dans gösterisiyle ortaya koyan Anadolu Ateşi Kıvılcım’ın performansı pür dikkat izlendi. Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden derlenen halk dansı motiflerinden oluşan dans koreografileriyle, Anadolu kültürü muhteşem bir şekilde yansıtıldı. Türkiye'nin ilk profesyonel çocuk dans topluluğu olan Anadolu Ateşi Kıvılcım, 45 yetenekli çocuktan oluşuyor.

        Anadolu’da yapılan tüm folklorların harmanlanarak bir sahne şovuna dönüştürüldüğü Anadolu Ateşi Kıvılcım Dans Gösterisi, Kocaelili çocukların unutamayacağı bir 23 Nisan Festivali anısı olarak hafızalara kazındı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler