Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği Havalı Silahlar 23 Nisan Ulusal Egemenlik Kupası maçları yapıldı.

        Kayseri Ana Tamir Fabrikası Konferans Salonunda yapılan etkinliğe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Baş Hakemi Özer Aytekin , Melikgazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Serdar Öztürk, Yahyalı İlçe Emniyet Müdürü Yasin Zeki, Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin , 2’nci Ana Bakım Fabrikası Müdürü Albay Tayfun Türkoğlu katıldı.

        Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşma yapan Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, sporun doğasında kardeşliğin ve birliğin olduğunu, gençlerin bu ülkenin geleceği olduğunu söyledi. Eskici, yarışmaya katılan gençlere seslenerek, “Sizler bu ülken in geleceği için bugün burada 23 Nisan Ulusal Egemenlik Turnuvasına katıldınız. Turnuva öncesinde ufak tefek sorunlarla karşılaştık. Önemli olan sorunları devam ettirmek değil, sorunlara çözüm yolları bulabilmektir. Önemli olan zorlaştırmak değil, kolaylaştırabilmektir. Sizler bizim geleceğimiz olan gençlersiniz. Burada bulunan velileri kutluyorum. İnsanlar Pazar günü pikniğe giderken sizler bu ülkenin sporu için bu aileler bu ülkenin geleceği için canla başla buralara geliyorlar. Burada evlatlarının başarı için onlara destek oluyorlar. Genç kardeşlerimiz şuan bunun farkında olamayabilirler. Yıllar sonra bu resimlere baktıklarında annem ve babam benim için gelmiş, benim müsabakamda salonda yerini almış diye bunun mutluluğunu ve onurunu yaşayacaklardır. Bizim spor camiası için en büyük yaşadığımız onurlardan bir tanesi hayal olup gerçekleşen olaylardır” dedi.

        Düzenlenen Kupa hakkında bilgi veren İrfan Karaman, 9 aylık bir süreçte havalı tabanca müsabakalarına çalıştıklarını ve Mayıs ayında düzenlenecek olan Türkiye Havalı Tabanca turnuvasından madalyalarla dönmek istediklerini ifade etti. Karaman: “İlimiz Kayseri’de bulunan bir poligonda İl Spor Müdürlüğümüz tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı etkinlikleri adı altında Havalı Tabanca müsabakamız yapıldı. Bu müsabakaya 16 sporcumuz katıldı. Yaklaşık 9 aylık bir süreçte Kayseri ilinde başladık. Bugün aldığımız derecelere göre 46 Mayıs arasında Diyarbakır’da ki Türkiye Havalı Tabanca müsabakasına katılacağız. Amacımız orada Kayseri ilini en iyi şekilde temsil edip inşallah madalyalarla gelmek olacaktır” diye konuştu.

        Havalı tabanca turnuvası için yaz ayında İl Spor Müdürlüğü organizesinde bir kurs açmak istediklerini söyleyen İrfan Karaman, şuan katılmayan 18 sporcunun olduğunu yeni gelenlerle beraber 35 sporcu olacağını belirtti.

        Yapılan Kupa töreni ile madalya sahibi olanların ismi şu şekilde:

        Havalı Tabanca Genç Bayanlar:

        Zehra Koçak

        Işılsu Yüksel

        Havalı Tabanca Genç Erkekler:

        Kemal Ata Türkoğlu

        Berk Karaman

        Havalı Tabanca Yıldız Bayanlar:

        Nehir Ceylan

        Büşra Koçak

        Ayşegül yılmaz

        Havalı Tabanca Yıldız Erkekler :

        Uygar Şahin

        Bekircan Yolal

        İhsan Karaman

        Havalı Tabanca Minik Bayanlar:

        Eda Türkoğlu

        Hasret Nur Korkut

        Meryem Nur Korkut

        Havalı Tabanca Minik Erkekler

        Mert Şenol Balcı

        Eymen Kardeşgiden

        Havalı Tabanca Centilmenlik Madalyası:

        Yiğit Alp Zeki

        Havalı Tabanca Minik Bayanlar Türkiye Rekoru:

        Eda Türkoğlu

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler