Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tüm yurtta olduğu gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Tekirdağ’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

        Tekirdağ'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Süleymapaşa ilçesinde bulunan Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı. Törene, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ AK Parti Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Selçuk Kubilay Karslı, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

        Valilik önündeki çelenk sunma töreninin ardından, sahil dolgu alanında bulunan amfideki tiyatroda çocuklar ve ailelerinin katılımıyla kutlamalar devam etti.

        “Türkiye'ye geleceğe taşıyacak olan sizlersiniz”

        Törenin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan çocuklara seslenerek, "Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 98. yıl dönümüdür. Bugün bu kutlu kuruluşun, Türk çocuklarına Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlama hediyesidir. Milletlerin tarihinde derin izler bırakan unutulmaz olaylar vardır. Dünya tarihi aziz milletimizin vesayet altında yaşadığına tanık olmamıştır. Aksine her Türk evladının vatanı, bayrağı, kutsal değerleri tehlikeye düştüğünde her şart ve durumda istikbal ve istiklal uğrunda kendi canını seve seve verdiğine tanıklık etmiştir. İşte şanlı tarihimizin şeref levhalarından İstiklal Harbimiz bunun en güzel örneğidir. Ülkemizin dört bir yanı düşmanlar tarafından bölünmek üzere kurgular yapıldığında Türk'ün yıkılmaz kalesi imanı ve cesareti ile karşılaşmıştır. Türkiye'de yaşamamızın teminatı bizlere en büyük umudu Türkiye'ye geleceğe taşıyacak olan sizlersiniz” dedi.

        Kutlamalar öğrencilerin şiir okuması ve halk oyunları gösterisiyle devam etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler