Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bozüyük’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 98. yıl dönümü coşku ile kutlandı.

        İlk olarak İsmet İnönü Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Burada düzenlenen tören ve etkinliklerde öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını doyasıya kutladılar. Cumhuriyet Meydanındaki törenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya tarafından yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya, "Bugün milli birlik ve beraberlik duyguları ile coşan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 98. yıl dönümüdür. 23 Nisan tarihi yüce milletimiz için çok önemli bir ana tanıklık etmiş bir gündür, bu günü engin bir şevk ve heyecanla kutlamanın onur ve mutluluğunu duymaktayız. 23 Nisan emperyalist devletlere karşı Mustafa Kemal Paşa önderliğinde milli birlik ve beraberliğimizin pekiştiği en önemli gündür. Milli birliğimizin kenetlenmişliğinin en güzel örneğidir. Bizler her şeyden önce eğitimciler olarak, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek ve şanlı geçmişimizi onlara öğretmek ile görevliyiz. Bizlere bu günü kazandıran Başta büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Kaymakamımız Hasan Yaman'ın önderliğinde hazırlamış olduğumuz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını daha büyük coşkuyla kutlamamız için bu yıl altıncısı düzenlenen çocuk festivali için Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'ya teşekkür ediyorum" dedi.

        Programın devamında öğrenciler tarafından şiirler okunarak çeşitli dans gösterileri ile halk oyunları gösterileri sahnelendi. Son olarak çeşitli dallarda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

        Bosnalılar da bayramı kutladı

        Bosna Hersek'ten gelen misafir öğrenciler ile bayrak değişim töreni yapıldı. Bozüyük'te olmaktan ve bu anlamlı günü birlikte yaşamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Bosna Hersek’in Zavidovici Belediye Başkanı Haşim Mujonovic’i, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'ya teşekkür etti. Programa Kaymakam Hasan Yaman, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Bosna Hersek’in Zavidovici Belediye Başkanı Haşim Mujonovic, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Bıçakçı, Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, Garnizon Komutanı Bkm. Yzbş. Murat Günhan, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler