Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın makam koltuğuna temsili olarak oturan Nurbanu Turan, istiklal marşını okuyarak bunu tüm Bayburtlulara armağan etmek istediğini söyledi. En büyük hayalinin bir gün vali olmak olduğunu ifade eden Yıldırım ise, Bayburt’un sorunlarına değindi.

        Bayburt Valisi Ali Hazma Pehlivan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dolayısıyla evde eğitim gören engelli öğrenci Nubanu Turan ile Bayburt İmamhatip Ortaokulu öğrencisi Zeynep Yıldırım’ı kabul etti.

        Makam koltuğuna geçen Turan, dua etmek istediğini ifade ederek, “Allah’ım sizi hiç bunaltmasın” dedi. Vali Pehlivan ise, makamını Turan’a teslim etmekten dolayı şeref duyduğunu söyledi.

        Vali Pehlivan ile röportaj yapmak istediğini ileten Turan, Pehlivan’a 23 Nisan dolayısıyla “Mutlu musunuz bugün?” diye sordu. Pehlivan ise, “Mutluyuz çünkü çocuklar bu dünyanın adeta çiçekleri. Çocuklar olmasa dünyanın adeta hiçbir anlamı yok. o yüzden bu bayramın sizin olması bizi ayrıca mutlu ediyor” cevabını verdi.

        Bayburtlulara bir armağanı olduğunu ifade eden Turan, İstiklal Marşı’nı okuyarak bunu tüm Bayburtlulara hediye ettiğini söyledi.

        Makam koltuğuna geçen diğer öğrenci Zeynep Yıldırım ise, en büyük hayalinin bir gün vali olmak olduğunu ifade ederek Bayburt’un sorunlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

        Burada açıklama yapan Bayburt valisi Ali Hamza Pehlivan da, “Hem çocuklarımızın hem milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemnlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Tabi bugün anlamlı bir gün Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 98. Açılış yıl dönümü. ben valilik makamını bugün böyle pırıl pırıl iki çocuğumuza kısa bir sürede olsa emanet etmekten mutluluk duydum. Onların güzel fikirlerini, dünyaya çocukluğun vermiş olduğu sevgiyle, hoş görüyle bakışlarını yansıtmalarından dolayı ben mutlu oldum, faydalandım. İyi varsınız. Bugünümüzde yarınımız da sizlerle çok daha anlamlı, çok daha değerli. Biz inşallah bayrağı bir noktaya getirip sizlere devir ettiğimizde sizde elinizden geleni yapıp ülkemizi daha mutlu yarınlara taşıyacaksınız.” dedi.

        Ziyaretin ardından Vali Pehlivan ve Turan makam aracına binerek programlara katılmak üzere hareket etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bayburt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bayburt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler