Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

        Elazığ'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. yıl dönümü ilk olarak Vali Çetin Oktay Kaldırım'ın koltuğunu Halit Hoca İmamhatip Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Kerem Berk Çiçek’e bırakmasıyla başladı. Elazığ’ın daha fazla büyümesi için projeler tasarlayacağını belirten Çiçek, “Okulda akıllı tahtamız yok ve bu olmalı. Otobüs duraklarının yanında durak kütüphaneleri olabilir. Elazığ iyi bir şehir ama daha çok gelişmesi lazım” dedi.

        Şehitler tarafından kendilerine bırakılan bu ülkeyi daha ileriye götürmek gerektiğini dile getiren Vali Çetin Oktay Kaldırım ise, “Daha çok çalışmak, iyi yetişmek, vatana ve millete faydalı birer fert olmak gerek. Bu kendimizi iyi yetiştirmekle, çağımızın bilgilerini donanmakla oluyor. ikincisi ise ahlaklı erdemli bir toplum yetiştirmekle oluyor. İki alanda da başarılı olduğumuz zaman bu ülke istediği hedeflere ulaşacaktır. Günümüzde hem Türkiye’de hem de Elazığ’da örnek okullar, çok kaliteli de insan yetiştiriyorlar" diye konuştu.

        Daha sonra Gazi Ortaokulunda 23 Nisan programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda öğrenciler şiir okuyup, dans, halk oyunları ve spor gösterileri yaptı. Etkinlik çeşitli yarışmalarda derece giren öğrencilere hediyelerinin verilmesi ve mehteran takımını ile sona erdi.

        Etkinliği, Vali Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, kurum müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

        Bingöl'de 23 Nisan Kutlamaları

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Bingöl'de Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk çelenk konulmasıyla başladı, TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu’nda ise devam etti.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemine binaen İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin konuşma yaparak 23 Nisan 1920 tarihinin, Türkiye için dönüm noktası olduğunu söyledi.

        23 Nisan konulu şiirlerin okunduğu etkinlikte, resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödüller verildi. Ardından öğrenciler tarafından hazırlanan jimnastik ve çeşitli gösteriler sergilenerek, yöresel halk oyunları oynandı.

        Programa, Vali Ali Mantı, 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ersin Altay, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, kurum müdürleri, öğrenciler ve aileler katıldı.

        Tunceli'de 23 Nisan Kutlamaları

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Tunceli’de de Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı, Atatürk Şehir Stadında ise devam etti.

        Şenlik havasında geçen kutlamalarda Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, programa katılan tüm çocuklara, uçurtma, elma şekeri, pamuk şeker ve patlamış mısır ikram ettirdi.

        Öğretmen ve Öğrenciler tarafından hazırlanan gösterilerin yanı sıra yöresel halk oyunları da oynandı. Coşkulu geçen kutlama da daha sonra çocuklar uçurtma uçurarak, stat içerisinde kurulan oyun alanlarında eğlenme fırsatı buldu.

        Programa, Vali Sonel'in yanı sıra İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, kurum amirleri ile vatandaş katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler