Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. yıl dönümü Dilovası’nda coşkuyla kutlandı.

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dilovası’nda coşkuyla kutlandı. Etkinlikler Dilovası Belediye önündeki meydana çelenklerin konulması ile başladı. Kutlama etkinlikleri daha sonra Polisan Spor Salonunda devam etti. Törene Kaymakam Mustafa Asım Alkan, Belediye Başkanı Ali Toltar, İlçe Jandarma Komutan Vekili Mehmet Hamali, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, Milli Eğitim Müdürü Murat Balay ve kurum müdürleri, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileriyle birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

        Kapalı Spor Salonundaki kutlama töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. yıl dönümüne ulaşmanın coşkusu ile kutlamaların yapıldığı belirtildi.

        Törendeki konuşmasında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nin 98’inciyılını coşkuyla kutladıklarını dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, “Her yıl büyük bir gururla yaşadığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımıza katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum. 23 Nisan Çocuk Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayramımızdır. Çocuklarımız geleceğimizin büyükleridir. Sadece Türk çocuklarına değil dünya çocuklarına armağan edilen tek bayramdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98'inci kuruluş yıl dönümünde yine bir Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda coşkuyla, sevinçle, kıvançla, milletçe bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

        Okuyan, sorgulayan bireyler olarak yetişmeleri yönünde çocuklara nasihat veren Balay, “Cumhuriyetimizin gençleri ve geleceğimizin mimarı olarak damarlarınızda taşıdığınız asil kanın gücünü hissedin. Okuyan araştıran sorgulayan bilim ve teknolojiyi gerekli bir şekilde kullanan milli ve manevi değerleriyle, insan hayatının haklarına saygılı kendine güvenen bireyler olmak için mücadele edin. Böyle yetiştiğiniz müddetçe ülkemiz ve insanlık adına büyük başarılara imza atacağınıza eminiz ve sizlere güveniyoruz" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından folklor ekibinin oyunları sergilendi. Daha sonra 23 Nisan konulu kompozisyon, şiir, resim yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Mustafa Asım Alkan, Belediye Başkanı Ali Toltar ve diğer protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler