Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Körfez Alpaslan Türkeş Stadı’nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına çocuklar yoğun katılım gösterdi.

        Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 98. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Körfez’de coşkuyla kutlandı. İlk tören Körfez Kaymakamlığı Tören Alanı’nda yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenginin bırakıldığı programa Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, askeri erkân, siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı.

        Çelenk törenin ardından gerçekleştirilen utlama programı ise Alpaslan Türkeş Stadı’nda devam etti. Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmaların ardından, çeşitli sosyal ve kültürel yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Daha sonra tüm öğrenciler Petkim Ortaokulu bandosu eşliğinde gösteri yürüyüşü gerçekleştirdi ve vatandaşları selamladı. Daha sonra Petkim Ortaokulu ana sınıfı halkoyunları ekibi gösterilerini sergiledi.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali kapsamında Kocaeli’ye gelen Kazakistan, Kuzey Kıbrıs, Belarus ve Gagavuz Türkleri öğrencilerinin sergilediği gösteriler de büyük beğeni topladı. Program, step ve jimnastik gösteri ile okul korosunun seslendirdiği şarkılar ile devam etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler