Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SağlıkSen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, 2128 Nisan Ebeler Haftasını kutladı.

        SağlıkSen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, ebelerin kadının, ailenin ve toplumun sağlık danışmanları olduğunu, doğum öncesi ve sonrasında ailelerin yanında olarak, onları eğiterek sağlıklı nesillerin oluşmasına katkı sağladıklarını belirtirken diğer sağlık çalışanları gibi bazı beklentileri olduğunu söyledi. Kuluöztürk, “Türkiye’de 550 bin sağlık çalışanı bulunmaktadır. Bunların 53 bini ebe olarak hizmet vermektedir. Sağlık çalışanları yıpranma payının adil bir şekilde pay edilmesini, döner sermaye sisteminin değiştirilmesini, şiddeti ortadan kaldıracak düzenlemelerin yapılması ve acilen cezaların uygulanmasını istiyor” dedi.

        Kuluöztürk, sağlık emekçilerine yönelik şiddeti artıran unsurlar arasında, şiddeti uygulayan kişilerin cezalandırılmayacakları ya da önemsenecek bir yaptırımla karşılaşmayacakları düşüncesi olduğunu aktardı. Kuluöztürk, “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete asla hoşgörü gösterilmeyeceği, aksine şiddet suçlarının mutlaka cezalandırılacağı düşüncesinin yerleştirilmesi ve kamu sağlığını bozduğu için de ayrıca cezalandırılacağı düşüncesinin oluşturulması, önleyicilik açısından önemli bir adım olacaktır” diye konuştu.

        Şeyh Edebali’nin “insanı yaşat ki devlet yaşasın, İnsanı yücelt ki devlet yücelsin” anlayışının ete kemiğe büründüğü hizmet alanının sağlık olduğunun altını çizen Sinan Kuluöztürk, Yeni Türkiye yaşatma ideali üzerinde büyüyecekse bunun ilhamının sağlık çalışanlarından alınacağının altını çizdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler