Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Futbolcu olma hayalini 49 yaşında Diyarbekirspor Kadın Futbol Takımı'nda oynayarak gerçekleştiren ve şimdi halk eğitim merkezi bünyesindeki kulüpte çocuklara futbol öğretmeye başlayan Azize Ay’ın yeni hedefi antrenörlük lisansı alıp büyük takımları çalıştırmak.

        Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde ikamet eden ve 14 yaşında başlayan futbol merakı tutkuya dönüşen Azize Ay, futbolcu olma hayalini ailesi izin vermeyince gerçekleştiremedi. 35 yıllık hasretini geçen yıl Diyarbekirspor Kadın Futbol Takımı'nda oynayarak gideren ve Fenerbahçe aşığı olarak bilinen Ay, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile de tanışma hayalini gerçekleştirdi. İkinci yılında yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle kulüpten ayrılmak zorunda kalan Ay, buna rağmen futboldan kopmadı ve çocukları futbola yönlendirip onlara idman yaptırmaya başladı. Şimdi halk eğitim merkezi bünyesindeki kulüpteki antrenör ile birlikte çocukları çalıştıran Ay, antrenörlük lisansı almak için de başvuruda bulundu. Yeterli maç sayısına ulaşmadığı için başvurusu kabul edilmeyen Ay’ın yeterli maç sayısına ulaşması için bir takımında futbol oynaması gerekiyor. Yetkililerden yardım isteyen Ay, futbolculuk hayalinden sonra şimdi de antrenörlük lisansı alma hayalini gerçekleştirmek istiyor. Bu konuda da başarılı olacağına dair inancını belirten Ay, antrenörlük lisansı alması durumunda da Fenerbahçe Spor Kulübü altyapısını çalıştırmak istiyor.

        “49 yaşında sahalara indim”

        Diyarbekirspor Kadın Futbol Takımı'ndan 2. yılında tam formundayken ayrılmak zorunda kaldığını ifade eden Ay, “Antrenörlük için kayıt yaptım. Bu yıl da Diyarbekirspor’da oynasaydım antrenörlük lisansımı rahatlıkla alabilirdim. Puanım yetmedi. 19 puanım var ama antrenörlük için 25 puan gerekiyormuş. Şu an halk eğitim merkezi bünyesindeki çocukları çalıştırıyoruz. Gönüllü olarak buradayım. Hedefim önce C lisansı almak, sonra B ondan sonra da büyük takımlara gitmek istiyorum. Fenerbahçe altyapısını çalıştırmak isterim. Fenerbahçe’ye olan sevgim her yerde biliniyor. Azimliyim, yılmadım, yılmayacağım da. 49 yaşında sahalara indim, futbolcu oldum. Şimdi 50 yaşındayım, antrenör olmayı düşünüyorum. İnşallah olurum. Öğrenciler yetiştirmek istiyorum. Sokakta bir sürü çocuk var. Onlarla ilgileniyorum. Spora yönlendiriyorum. Bu işi severek yapıyorum. Şeyhmus Hoca ile birlikte çocuklara idman yaptırıyoruz. Çocukları futbola yönlendiriyoruz” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler