Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOKAT (AA) - Tokat'ın Turhal ilçesinde vatandaşların sonbahar mevsimini daha iyi hissetmeleri ve tadını çıkarabilmeleri için Turhal Belediyesi dökülen yapraklarının pazar günü akşamına kadar ilçe genelinde toplatılmaması kararı aldı.

        Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, yaptığı açıklamada Turhal'ın her mevsimde daha güzel olduğunu belirterek, "Çoğu zaman vatandaşlarımız bu güzellikleri fark edemiyorlar. Hayatın curcunası ve o yoğunluğu içerisinde mevsimler gelip geçiyor fakat bu mevsimlerin güzelliklerini yaşamış olduğumuz şehirlerde fark edemiyoruz. Biz istedik ki sonbaharın güzelliklerini insanlar fark etsinler. Üç gün yaprakları toplamayalım, yapraklar kaldırımlara biriksinler ve sonbahar mevsiminde insanlar ayakları gazellere değerek, etraflarında yapraklar uçuşarak yürüsünler ve sonbaharın güzelliğini de fark etmiş olsunlar." dedi.

        Pazar günü akşamına kadar ilçe genelinde ağaçlardan dökülen yaprakların toplanmayacağını belirten Başkan Bekler, "İnsanlar hafta sonu çoluk çocuklarıyla birlikte Turhal'ın bu güzel yerlerinde fotoğraf çekinebilecekler. Sadece fotoğraf çekinmekle bırakmayacağız. Aynı zamanda bir fotoğraf sergisi açacağız. Bunu sonbahar ile de bırakmayacağız, kış mevsiminde ve ilkbahar mevsiminde de böyle bir çalışma yapacağız." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler