Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Abana İlçe Devlet Hastanesi Müdürü Uğur Yiğitsoy, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla etkinlik yapacaklarını bildirdi.

        Yiğitsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şeker hastalığının, görülme sıklığı ve oluşturduğu sağlık sorunları nedeniyle tüm dünyada önemi gittikçe artan bir rahatsızlık olduğunu söyledi.

        Diyabetin farkındalığını artırmak için çalışma yapacaklarını anlatan Yiğitsoy, şöyle konuştu:

        "İnsanlar, yaşam tarzlarını değiştirerek şeker hastalığıyla savaşmadan ömür boyu sağlıklı bir yaşam sürebilir. Sağlık kurumu olarak 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla birtakım etkinlikler düzenliyoruz. Bu doğrultuda çeşitli nedenlerden dolayı hastanemize başvuran her bir kişinin şeker seviyesini ölçerek, risklerini gözlemliyoruz. Tüm ilçe sakinlerimizi diyabet riskini tespit etmek üzere hastanemize bekliyoruz."

        Hastane Müdürü Yiğitsoy, sağlıklı yaşam yürüyüşü organize edeceklerini, afiş ve broşürlerle şeker hastalığının önemini anlatacaklarını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler