Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Van Korucular Derneği Başkanı Ayhan Kahraman ve dernek üyesi korucular, Başkale ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda biri emekli 3 güvenlik korucusu ve bir vatandaşın şehit edilmesini kınadı.

        Başkale'ye bağlı Eşmepınar Mahallesi yakınlarında önceki gün PKK'lı teröristlerce bir minibüse yapılan silahlı saldırıda güvenlik korucusu Ekrem Keskin, kardeşi emekli güvenlik korucusu Şabettin Keskin ve amcasının oğlu güvenlik korucusu Hüsnü Keskin ile sivil Mehmet Demir'in şehit edilmesine, Korucular Derneği Başkanı Kahraman ve dernek üyesi korucular tepki gösterdi. .

        Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütünün son dönemlerde alçakça saldırılarını artırdığını söyledi.

        Bir minibüsün içindeki insanlara yapılan silahlı saldırının "insanlık dışı" olduğunu belirten Kahraman, hain saldırıların kesinlikle karşılıksız kalmayacağını vurguladı.

        - "Kalleşçe saldırdılar"

        Kahraman, sonuna kadar şehit yakınlarının yanında olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

        "Korucular her gün dört şehit verse de devletimizin, milletimizin ve bayrağımızın yanındayız. Allah bu hainleri affetmesin. Ben de şehit çocuğuyum, babasızlığın acısını çok iyi biliyorum. Burada 24 çocuk yetim kaldı. Terör örgütü zaten silahsız ve masum insanlara saldırarak rant elde etmeye çalışıyor. Daha önce de bu korucularımızın yaşadığı köydeki karakolumuza yine haince saldırdılar. O saldırıda korucularımız terör örgütünü püskürttüğü için bugün yine kalleşçe saldırdılar. Hepimiz sonuna kadar şehit yakınlarının yanındayız. Bu saldırılardan sonra korucularımız daha çok birlik olacak, bölgede terör örgütü PKK'ya göz açtırmayacak."

        -"Geriye kalan çocuklar asla yalnız büyümeyecek''

        Edremit İlçesi Korucubaşı Ayhan Tarhan ise şehitlerin kanının yerde kalmayacağını ve terörle sonuna kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

        Silahsız ve savunmasız insanların hedef alınmasının kabul edilemeyeceğini dile getiren Tarhan, "Geriye kalan çocuklar asla yalnız büyümeyecek. 75 milyon nüfusuyla tüm Türkiye bu çocuklara sahip çıkacak. İlin valisi, emniyet müdürü ve diğer yetkililerle şehit yakınlarımıza sahip çıkacağız. Terörle mücadele konusunda daha atik ve daha kararlı hareket edeceğiz. Mücadelemiz sonuna kadar sürecek." dedi.

        Kurubaş Mahallesi Korucubaşı Şefik Şiva da terör örgütü PKK'nın yıllardır Türkiye Cumhuriyeti üzerinde kirli oyunlarını hayata geçirmeye çalıştığını söyledi.

        -"Asla teröre yenilmeyeceğiz"

        Terör örgütünün milletin birlik ve beraberliğini bozmasına asla müsaade etmeyeceklerini belirten Şiva, saldırıların birlik ve beraberliği daha da pekiştirdiğini kaydetti.

        Şiva, terör örgütünün yetim bıraktığı çocukların kendi evlatları olduğunu ifade ederek, "Her zaman teröre karşı dimdik duracağız. Bu bayrağı bu topraklarda sonuna kadar dalgalandıracağız. Vatanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü bir devlettir. Terör yandaşları ve onu destekleyen dış güçler bunu iyi bilsin. Asla teröre yenilmeyeceğiz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler