Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa Tuhafiyeciler Odası koordinasyonunda yürütülen Erasmus ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) projelerine ilişkin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

        Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) toplantı salonununda düzenlenen toplantıda konuşan BESOB Başkanı Arif Tak, odaları bünyesinde "Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odalarının Proje Yazma Kapasitelerinin Artırılması Projesi"nin hayata geçirileceğini söyledi.

        Projeyi Tuhafiyeciler Odasının üstlendiğini anlatan Tak, "Bu proje ile oda başkanlarımız ve hatta yöneticilerimiz, Proje nasıl üretilir? Kaynaklar nereden temin edilir? Çalışmalar nasıl yapılır? sorularının cevabını bulacak. Burada BEBKA'nın desteği alındı ve bu bizim için çok önemli." diye konuştu.

        Eğitime önem veren bir kuruluş olduklarını belirten Tak, "Esnaf ve sanatkarlarımızın eğitimden geçirilmeleri ve bu eğitimden sonra da bu bilgilerle para kazanmaları bizim için çok önemli. Bu oldukça memnuniyet verici bir çalışma oldu ve odamız güzel bir adım attı. Ben istiyorum ki diğer odalarımızın tümü bu işin içerisine girsinler. Üyelerine katkı sağlasınlar ve bilgilendirsinler." ifadelerini kullandı.

        Bursa Tuhafiyeciler ve Benzerleri Odası Başkanı Nedim Özbalaban da oda başkanlarından kendilerine proje üretimine ilişkin konularda sorular gelmesi üzerine böyle bir proje hazırlamaya karar verdiklerini dile getirdi.

        Bu doğrultuda BEBKA'ya hazırladıkları projeyi sunduklarını kaydeden Özbalaban, "Projemiz kabul gördü ve eğitimlerimiz Salı günü başlayacak. Merkezde bir grup, Kemalpaşa-Karacabey bir grup, Yenişehir-İnegöl ve diğer bazı ilçelerde olmak üzere 3 grupta bu eğitimleri yapacağız." dedi.

        Diğer projelerinin ise Erasmus Plus, Avrupa Gönüllü Hizmetleri Programı çerçevesinde hazırlandığını anlatan Özbalaban, şöyle devam etti:

        "Türkiye'de ilk defa bir meslek odası, yurt dışına bu Erasmus projesi kapsamında akredite oldu ve Bursa'da Tuhafiyeciler Odası bu konuda yetkilendirildi. Bursa'da 18-30 yaşlarındaki gençlerimizi, Avrupa Gönüllü Hizmetleri kapsamında 2-6 aylığına yurt dışına gönderme şansımız doğdu. Önümüzdeki günlerde genç kardeşlerimizi Avrupa'daki ülkelere gönderip, onların eğitilmelerini sağlayacağız."

        Konuşmaların ardından Proje Koordinatörü Arzu Kıroğlu, projelerle ilgili sunum yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler