Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOKAT (AA) - Tokat'ın Niksar ilçesinde dün başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor.

        Serenli beldesi yakınlarında dün henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına Amasya, Çorum, Giresun, Tokat orman işletme müdürlüklerden 100 kişilik ekip, 10 arazözle müdahale ediyor. Çalışmalara Türk Hava Kurumuna ait 2 yangın söndürme uçağı ile de havadan destek veriliyor.

        Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, AA muhabirine, dün öğle saatlerinde başlayan orman yangınının rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyük bir alana yayıldığını söyledi.

        Yangında şu ana kadar 110 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü bildiren Kapankaya, "Ekiplerimiz yangını söndürmek için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Arazinin sarp ve havanın rüzgarlı olması çalışmaları olumsuz etkiliyor." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler