Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        IĞDIR (AA) - Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde, zirve tırmanışı yapan dağcılar, zirveye yakın noktada karşılaştıkları yeni doğum yapmış keçi ile yavrusunu kayalıklardan indirdi.

        Tuzluca'daki 2 bin rakımlı Kızıl kayalıklara tırmanan dağcılar, tırmanış sonrası inişe geçtikleri sırada kayalıklarda bir keçi ile yavrusuna rastladı.

        Yeni doğum yaptığı ve kayalıklardan inemeyen yavrusunu terk etmediği anlaşılan anne keçi ile yavrusu, dağcılar tarafından bir süre kucakta taşınarak kayalıklardan indirildi.

        Zirveye yakın noktada keçi ile karşılaşmanın şaşkınlığını yaşayan dağcılar, anne keçi ile yavrusunu kayalıkların eteğindeki ovaya bıraktı.

        Dağcılardan Serkan Gültekin, zirve yaptıkları kayalıklardan inerken yavru keçi ile annesinin kayalıklarda fark ettiklerini belirtti.

        Gültekin, anne keçinin yeni doğum yaptığını ifade ederek, "Muhtemelen çoban keçilerini otlatırken, bu anne keçi burada doğum yaptığı için sürüden ayrı kaldı. Anne keçi ve yavrusunu kayalıklardan indirdik ve sahibini bulamadığımız için ovadaki güvenli bir ortama bıraktık." dedi.

        Dağcılar daha sonra anne keçi ile yavrusunun sahibine teslim edilmesi için durumu Tuzluca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerine bildirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler