Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Ekinözü ilçelerinde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 18 kişiden 7'si tutuklandı.

        Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında jandarma ekiplerince terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 18 kişinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

        Elbistan Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen 18 kişiden HDP Elbistan İlçe Başkanı H.Y. ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Elbistan İlçe Başkanı H.H. ile İ.Y, S.G, B.K, N.Ç. ve B.U. tutuklandı. 11 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Kahramanmaraş'ta 9 Kasım'da gözaltına alınanların, Doğu ve Güneydoğu'da meydana gelen sokak çatışmalarını örgütledikleri, terör örgütünün eylemlerine katılım sağladıkları, Suriye'nin kuzeyi, Kobani (Ayn el-Arap) ve Şengal'deki teröristler için finans temin ettikleri, sosyal paylaşım sitelerinde terör içerikli paylaşımlarda bulundukları belirtilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler