Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Akıncılar ilçesinde güneş enerji sistemi kurulmasıyla ilgili olarak arsa ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporlarının hazırlandığı belirtildi.

        Belediye Başkanı Hasan Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarımsal ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumu tarafından yüzde yüz yüz hibe ile ilçeye kurulacak güneş enerji sisteminin arsa ve ÇED raporu sorununun çözüldüğünü söyledi.

        Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş'den izin alındıktan sonra 2017 yılında inşaat çalışmalarına başlanacağını kaydeden Şen, "Belediyemizin tüm elektrik giderleri güneş enerji sisteminden karşılanarak tasarruf edilecek. Kurulacak olan güneş enerji tesisi yaklaşık 250 kilovatlık olacaktır. Kurulacak bu tesisten üretilen elektrik, ilçe aydınlatması, kum ocağı ve belediye hizmet binasında kullanılacaktır." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler