Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Kars Valisi Rahmi Doğan, Sarıkamış ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

        Vali Doğan, ilk olarak Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi oteller bölgesinde yapımı devam eden "Kütük Ev" inşaatını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Vali Doğan, İl Özel İdaresi tarafından sosyal tesis olarak yaptırılan Kütük Ev'in doğaya uygun ahşap malzeme ile inşa edileceğini, ocak ayı içinde tamamlanmasının planlandığı söyledi.

        Ardından kayak merkezinin ikinci etap orta kafe yanında yapımı devam eden mescit inşaatındaki çalışmaları kontrol eden Doğan, yeniden hizmete girecek Toprak Otel'de incelemelerde bulundu.

        Daha sonra kent merkezine geçen Doğan, güzergahı değişen Sarıkamış şehitleri anma etkinliklerinin yapıldığı yürüyüş yolunda, Sarıkamış Harekatı Anma Tören Alanı ve Sarıkamış Harekatı Kafkas Cephesi Tanıtım ve Araştırma Merkezi'ni gezerek çalışmalar hakkında Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu'dan bilgi aldı.

        Vali Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Buradaki çalışmalar bu sene de tamamlanamadı. Bakanlıkların yaptığı ihalelerin denetimleri ve kontrolleri de onlarda olduğu için biz çok fazla müdahil olamıyoruz. Ancak bakanlıklarla görüşüyoruz. Buradaki sıkıntıları dile getirdik, resmi olarak da yazdık. Bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz." dedi.

        Sarıkamış etkinliklerinde yürüyüş yolu olarak kullanılacak bölgede herhangi bir güvenlik sorununun olmadığını ifade eden Doğan, yeni yapılan yolla yürüyüş güzergahının da tam anlamıyla rayına oturduğunu belirtti. Doğan,"Sarıkamış törenleri nerede olacak, nerede yürünecek, bu tartışmayı bitirmiş oluyoruz. Burasını tarihi Sarıkamış yoluna bağladık, buradan yürünecek. Burada düzenlemeler yapılacak. Anıtı zirveye yapacağız. Yeni şehitlik ve sosyal tesisleri yaparak burasını yaz, kış vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. İnsanlar Sarıkamış'a gidip bir dua edeyim dediği zaman gelebileceği bir mekan haline getireceğiz." diye konuştu.

        Vali Doğan'ın yaptığı incelemelere Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Özel İdare Genel Sekreteri Erdinç Dolu, Sarıkamış Belediye Başkanvekili Zekeriya Kaya, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanı Serkant Aykul ve çalışmaları yürüten ilgili firma temsilcileri de eşlik etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler