Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - Hozat Belediyesi, gerçekleştirdiği proje ile ilçenin cadde ve sokaklarını yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisiyle aydınlatacak.

        Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fırat Kalkınma Ajansının destekleri ile hazırlanan Yaşam Kalitesi ve Sanayi Altyapıları Mali Destek Programı kapsamında belediyelerinin örnek oluşturacak bir projeyi hayata geçireceğini söyledi.

        Yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisi ile Hozat Belediyesi, sokak ve cadde aydınlatmalarını artık güneş enerjisi ile sağlayacağını belirten Polat, "İlçemizdeki cadde ve sokakların aydınlatılması için bir yılda 15 bin 144 wat elektrik harcanıyor. Yenilenebilir güneş enerjisi ile elektrik ücreti, dağıtım firmasına ödenen ücret ve diğer tüm gider kalemleri artık tarihe karışacak, yaklaşık yüzde 80 kar elde edilen maddi birikim, ilçemizin güzelleşmesi adına yapılacak diğer projelere ayrılacak." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler